En vaskemand, der arbejdede for kongen, var meget knyttet til sit æsel. Faktisk kunne han ikke leve uden sit æsel.

Men en skønne dag døde æslet. Vaskemanden brød sammen i gråd og arrangerede en værdig begravelse for æslet, hvorefter han gik hen til slottet. Da han stod og vaskede, kom kongens præst forbi. Denne kunne ikke undgå at lægge mærke til, at vaskemanden var kronraget og spurgte hvorfor.

Vaskemanden faldt om på jorden og græd hæmningsløst. ”Sunanda Gandharva er død,” sagde han igen og igen med begge hænder på hjertet og sorgfulde øjne. Præsten gik og skyndte sig at rage sit hår af.

Da kongens minister så, at både vaskemanden og præsten var kronragede, blev han nysgerrig. Han tog præsten til et afsides sted og spurgte: ”Hvad er der sket?”

”Ved du ikke det,” svarede præsten. ”Sunanda Gandharva er død.”

”Åh,” sagde ministeren og ragede også sit hår af.

Da kongen så, at tre af hans tjenere var kronragede, undrede han sig og spurgte ministeren, som forklarede: ”En guddommelig personlighed er død. Sunanda Gandharva er ikke længere blandt os.” Kongen beordrede straks, at hans hår skulle rages af med det samme.

Da dronningen opdagede, at kongen såvel som ministeren, præsten og vaskemanden var kronragede, spurgte hun: ”Hvorfor har du raget håret af i dag, min kære konge?”

Kongen svarede: ”Sunanda Gandharva døde i dag.”

”Hvem er Sunanda Gandharva?” spurgte dronningen.

Kongen vendte sig til ministeren, som sagde: ”Et øjeblik.” Ministeren løb ned til præsten, som skyndte sig videre til vaskemanden. Præsten spurgte: ”Hvem var Sunanda Gandharva?”

Vaskemanden begyndte igen at græde og græde og kunne intet sige, men omsider lykkedes det ham at fremstamme: ”Mit æsel, mit kære æsel!”