Marwari’er og gujarati’er er to grupper, der er kendte i Indien som meget dygtige og snu forretningsfolk. Der går også mange historier om begge folkeslag. Her er en af slagsen.

Selv efter at have prøvet igen og igen var det ikke lykkedes en læge fra Gujarat at få sig et godt arbejde. Til sidst åbnede han sin egen klinik, og for at tiltrække patienter satte han et skilt op over døren:

”20 rupier for alle behandlinger, hvis de lykkes. Hvis de ikke lykkes, får man 100 rupier.”

En marwari advokat kom forbi og så skiltet. Han tænkte straks, at det skulle da være nemt at få 100 rupier ud af den læge. Han gik indenfor og meldte sin ankomst: ”Jeg har mistet smagssansen.”

”Javel,” sagde lægen og vendte sig til sin assistent: ”Giv mig flaske nr. 22.” Da han fik den, bad han advokaten åbne munden og hældte en dråbe fra flasken på hans tunge. Med det samme sprang advokaten op og brølede: ”Hvad er det for noget, du giver mig? Det smager som benzin.”

”Nå, du har fået smagssansen tilbage. Jamen, så bliver det 20 rupier,” svarede lægen.

Advokaten gik betuttet derfra, men var sikker på, at han nok skulle få skovlen under lægen. Den næste dag kom han tilbage: ”Doktor, jeg har mistet hukommelsen.”

”Javel,” sagde lægen og vendte sig til sin assistent: ”Giv mig flaske nr. 22.”

Advokaten udbrød: ”Jamen, er det ikke den samme flaske som i går?”

”Nå, du har fået hukommelsen tilbage,” sagde lægen. ”Så skylder du mig 20 rupier.”

”Det var godt nok pokkers,” sagde advokaten, da han gik derfra. En uge senere kom han igen. ”Doktor, jeg har mistet synet.”

”Synet er desværre det eneste, vi ikke kan gøre noget ved,” svarede lægen og vendte sig til sin assistent: ”Giv manden hans 100 rupier.”

Assistenten kom frem, men i stedet for 100 rupier gav han ham 20 rupier.

”Hov,” sagde advokaten. ”Skulle jeg ikke have 100 rupier?”

”Nå, du har fået synet tilbage,” sagde lægen. ”Jamen, så skylder du os 20 rupier.”

(Fortalt af Gaura Gopala Dasa)