Srila Prabhupada var indbudt til at tale i et radioprogram, The Joe Pyne Show, der var berygtet for at være sarkastisk og virkelig kun ude på at få gæsten ned med nakken. Det var det sjove ved det. Joe Pyne ville forsøge skubbe rundt med sin gæst ligesom i en boksekamp.

De hengivne mente, at Prabhupada ikke burde deltage. Hvorfor skulle han udsætte sig selv for det? Men Prabhupada konkluderede: ”Vi vil bare sige ’Krishna, Krishna’, og vi vil tælle, hvor mange gange folk i Sydcalifornien i det mindste vil høre ’Krishna’.” Så Prabhupada tog af sted.

Joe Pyne levede rigtigt nok op til sit rygte. Den første ting, han sagde, var: ”Du er kommet her til USA fra Indien, men hvad kan du overhovedet lære os? Vi har allerede religiøse institutioner. Vi har vores forståelse af Gud, og du kommer fra et sted, hvor dødeligheden er så høj.”

Prabhupada svarede: ”Dødeligheden er den samme overalt – et hundrede procent.”

Manden blev en lille smule overrumplet af dette. Der var en lille pause. Så kom han tilbage og sagde: ”Ifølge jeres kosmologi påstår I, at Jorden er flad.” Det er selvfølgelig ikke rigtigt, men Prabhupada anfægtede ham ikke, men svarede blot: ”I det mindste overalt, hvor jeg går, er jorden flad.”

Joe Pyne havde en kvindelig assistent. Da han var blevet lidt mundlam, kom hun ham til hjælp og spurgte: ”Hvorfor barberer I jeres hoved?” Prabhupada svarede: ”Hvorfor barberer du dine ben?” og tilføjede så: ”Det er bedre at have varme ben og holde hovedet koldt.”

Studieværten var nu kommet til hægterne og lidt forbitret forsøgte han endnu engang: ”Hvad ville der ske, hvis alle i verden blev Krishnabevidste?”

Prabhupada svarede: ”Det behøver du ikke bekymre dig om. Der vil altid være fjolser som dig, der ikke vil blive det.”

Med det lukkede Prabhupada fuldstændigt munden på manden. De næste ti minutter talte Prabhupada uden at blive afbrudt. Han ejede programmet.

Da Prabhupada kom tilbage til templet fortalte han os: ”Jeg kan tale sådan, men det I ikke. Det er den særlige fordel for gamle mænd og små børn. De kan komme hvor som helst og sige hvad som helst.”

Fortalt af Jahnava Mata Devi Dasi.