En kamel og en skorpion stod ved bredden af en flod. Begge skulle over på den anden side. For kamelen var det intet problem, for den kunne svømme. Men skorpioner kan ikke svømme. Skorpionen bad derfor kamelen: ”Tag mig med på din ryg, når du svømmer over floden.”

”Nej, nej,” svarede kamelen. ”Du er en skorpion og stikker mig, når du er oppe på min ryg.”

”Selvfølgelig gør jeg da ikke det,” sagde skorpionen. ”Hvis jeg stikker dig, imens vi er midt ude i floden, drukner jeg jo også. Det ville jeg aldrig gøre.”

”Ja, det lyder logisk,” sagde kamelen. ”Godt, kravl op på min ryg, så svømmer vi over floden sammen.”

Men! Da de var midt ude i floden, kom der en uimodståelig trang over skorpionen. Den forsøgte at beherske sig, men den MÅTTE … AGH! Den stak kamelen.

”Åh nej,” sagde kamelen. ”Hvorfor gjorde du det? Nu dør vi begge to.”

”Jeg kunne ikke lade være,” svarede skorpionen. ”Det er min natur.”

Historien har flere betydninger. For eksempel kan man ikke stole på sindet, der altid trækker os ned i materiel sansenydelse, selv om det lover os noget andet. Den er også en advarsel imod visse mennesker, der på trods af gode hensigter ikke kan afholde sig fra f.eks. tilbøjeligheden til at tale dårligt om eller kritisere andre.