Af Visakha Devi Dasi

I sidste nummer skrev Visakha-devi Dasi om at lave kacaurier. Det afsluttes i dette nummer med endnu en kacauri-opskrift: Kacaurier med krydret kartoffelfyld (aloo kacauri)

Tilberedelsestid: 1½ time
Giver 18 kacaurier

Ingredienser til dejen:

  • 5 dl ubleget hvidt mel
  • 2/3 tsk. salt
  • 1 spsk. tykmælk/yoghurt
  • 3 spsk. smør eller ghee
  • 7-9 spsk. koldt vand
  • 7½ dl ghee eller vegetabilsk olie til friturestegning

Ingredienser til kartoffelfyldet:

  • 1½ spsk. ghee
  • 3,1 dl kogte kartofler
  • 2 tsk. friske grønne chilier uden frø eller cayennepeber
  • 1½ tsk. skrællet ingefærrod, finthakket
  • 1 tsk. sorte sennepsfrø
  • ½ spsk. ristede spidskommenfrø, stødte eller pulveriseret groft
  • ½ tsk. korianderpulver
  • ½ tsk. garam masala
  • ¾ tsk. salt
  • ¼ tsk. stødte røde chilier eller cayenne
  • ¼ tsk. gurkemejepulver
  • 1½ tsk. korianderblade eller tørrede persilleblade
  • ½ spsk. citronsaft
  • 1 tsk. sukker

Udstyr:

  • 25-30 cm’s wok eller en tilsvarende 7,5-10 cm dyb stegepande
  • hulske til friturestegning
  • stegetermometer
  • absorberende papir til afdrypning skål beklædt med køkkenrulle til at holde kacaurierne varme, hvis det er nødvendigt
  • Tilberedning af dejen:

Gå frem ligesom i den foregående opskrift [se sidste nummer], men bland tykmælk og vand, før de tilsættes til de tørre ingredienser.

Tilberedning af kartoffelfyldet:

  1. Opvarm ghee’en eller olien i en lille stegepande over middelvarme i omkring et halvt minut. Tilsæt derefter den hakkede chili, ingefær og sennepsfrø og steg, indtil sennepsfrøene begynder at sprutte og poppe. Kom de let moste kartofler i og steg under omrøring i 1-2 minutter.
  2. Tag panden af varmen, tilsæt resten af ingredienserne og bland det hele godt. Hæld blandingen ud på en plade og del den i 17 eller 18 lige store kugler.

Formning og stegning af kacaurierne:
Del dejen i 17 eller 18 lige store stykker. Tilbered dem herefter ifølge skridt 1 – 4 i den forrige opskrift.

Fra Back to Godhead, 19-08-1984