En tigger banker på en dør, der bliver åbnet af en ung kvinde. Tiggeren spørger: ”Jeg er meget sulten og kunne vel ikke tigge en bid mad?”

Kvinden svarer: ”Vi har intet her, og vi vil ikke have tiggere på besøg. Forsvind!” og døren bliver smækket.

Forsmået og med bøjet hoved går tiggeren videre. Lidt nede ad vejen møder han en ældre kvinde, der ser den stakkels tigger og medfølende spørger til ham. Han forklarer, hvad der skete i huset, han kommer fra.

”Jamen, det er jo mit hus. Det må have været min svigerdatter, du talte med. Hvad bilder hun sig ind? Hvem tror hun, hun er? Hun har ikke noget at skulle have sagt. Det er mig, der er konen i huset. Kom med tilbage.”

Konen og tiggeren går tilbage til huset. Men så snart de er tilbage ved huset, vender konen sig til tiggeren og siger vredt: ”Vi har intet her, og vi vil ikke have tiggere på besøg. Forsvind!” og døren bliver igen smækket. Forskrækket vender tiggeren sig om og går sulten videre.

Fortalt af Atmatattva Dasa. Sankaracarya fordømte buddhismen og etablerede sin egen mayavadi-lære. Imidlertid sagde Sankaracarya intet, der er forskelligt fra Buddha, for mayavadi-filosofi er blot buddhisme i en anden iklædning.