SPØRGSMÅL: I taler ofte om ”den ubegrænsede nektar i Krishnabevidsthed” og ”reservoiret af ubegrænset lykke”. Oplever I virkelig så megen lykke hele tiden, at det til tider bliver vanskeligt at beherske det? Er det ikke overdrevet at bruge sådanne udtryk som ”ubegrænset” og ”reservoir”?

SVAR: Vi bør ikke anser herlighederne ved Krishnabevidsthed for at være overdrivelser. Skrifternes utrolige beskrivelser af Krishnabevidsthed er ikke fantasi eller overdrivelser. De skriftlige beskrivelser af den ubegrænsede lykke i Krishnabevidsthed er perfekte og fuldstændige. Hvis en hengiven ikke oplever Krishnabevidsthed sådan, betyder det blot, at han ikke er særlig avanceret i Krishnabevidsthed.

Selv om de utrolige beskrivelser af Krishnabevidsthed har svært ved at blive troet af dem, der er i betinget bevidsthed, er det et faktum, at selv de mest utrolige beskrivelser stærkt underdriver de virkelige, ufattelige herligheder ved Krishnabevidsthed.

Den, der slikker på ydersiden af en krukke med honning, kan tvivle på de utrolige beskrivelser, han hører fra andre om den søde honning. Men hvis han åbnede honningkrukken og stak sin tunge ned i krukken, ville han få det bekræftet.

Uanset hvilken brøkdel af lykke, jeg selv oplever, har det intet at gøre med, hvor meget lykke, der venter på at blive erfaret i det ubegrænsede hav af bhakti. For mit vedkommende har jeg kun smagt nogle få ubetydelige dråber af dette ufattelige og ubegrænset søde hav. Men selv nogle få dråber af det hav af bhakti er nok til at bringe fred og lykke til hele verden. Selv om jeg anser mig selv for at være helt ukvalificeret, har jeg fuldstændigt viet mit liv til den totale åndeliggørelse af menneskesamfundet ved at dele med alle den smule, jeg har erkendt af Krishnabevidsthed.

SPØRGSMÅL: Hvorfor er jeg altid deprimeret? Jeg har mistet min appetit og føler, at mit liv er intet værd. Jeg føler mig altid svag og søvnig. Jeg forsøger at vågne klokken 5 om morgenen, men ender altid med at stå sent op. Jeg er 33 og ikke gift, og det gør mig endnu mere deprimeret. Jeg gør Krishna-seva (hengiven tjeneste til Krishna) hver dag, men alligevel har jeg ikke fred i sindet. Hvordan kan jeg leve et værdigt liv og komme ud af denne materielle verden?

SVAR: Selv om det er godt, at du gør Krishna-seva, antyder din manglende tilfredsstillelse, at du ikke praktiserer Krishnabevidsthed på en helt ren måde. Hvad du skal gøre, er at sætte dig selv fuldstændigt under Krishnas beskyttelse og acceptere hvad end situation, Han giver dig, som Hans nåde. I stedet for at tænke på din egen lykke bør du altid tænke på, hvordan du kan gøre Herren Krishna lykkelig med din indstilling, dine ord og din tjeneste. Hvis du til fulde indtager denne holdning, vil du blive helt tilfreds og lykkelig. Kun når vi antager en ånd af at være Krishnas ubøjelige loyale tjenere, kan vi blive virkeligt lykkelige.