Der var engang en dyrlæge, der havde en lærling, der var meget ambitiøs, men ikke særlig intelligent. En dag blev dyrlægen kaldt ud til en hest, der havde en stor bule på halsen. Dyrlægen åbnede hestens mund og kiggede den ned i halsen. Så bad han sin lærling give ham en hammer. Dyrlægen begyndte at slå på bulen med hammeren. Bulen forsvandt, og hesten blev rask.

Kort tid efter forlod lærlingen dyrlægen, og snart begyndte det at rygtes, at der var kommet en ny dyrlæge. Han blev ret berygtet, fordi han flere gange slog dyrene ihjel. Folk fortalte, at denne dyrlæge havde en meget speciel teknik. Hver gang han blev tilkaldt, tog han en hammer frem og begyndte at slå på dyrene.

Da han blev spurgt, hvem han havde lært det af, refererede han til vores første dyrlæge. Det kom denne for øre, og han opsporede sin tidligere lærling.

”Hvad i alverden laver du? Hvem har lært dig at slå på dyrene med en hammer?”

”Det har du,” svarede lærling. ”Dengang vi blev kaldt ud til en hest, der havde en bule på halsen, tog du en hammer og slog, indtil bulen forsvandt. Det er der, jeg har lært hammerkuren fra.”

”Jamen, det var et enkeltstående tilfælde,” sagde dyrlægen. ”Den hest havde slugt en vandmelon. Jeg slog vandmelonen i stykker med hammeren, og derefter kunne hesten igen trække vejret.”

Morale: Man skal vide, hvad man gør, og ikke bare efterligne dem, der ved mere end én selv.