Her svarer Sankarsana Prabhu forskellige spørgsmål.

SPØRGSMÅL: Jeg har et alvorligt problem, og jeg ved ikke, hvordan jeg skal løse det. Min ven fortalte mig om jer, så derfor besøgte jeg jeres hjemmeside. Jeg har brug for magt og penge.

SVAR: Vores program handler ikke om at få magt og penge. Det er til for at udvikle ren kærlighed til Gud. Når først du erkender Gud, vil du ikke mere længes efter penge og magt. Du vil være helt tilfreds ved at overgive dig ved Herrens lotusfødder. Penge og magt er for ingenting at regne i sammenligning med erkendelsen af Gud.

*

SPØRGSMÅL: Hvordan behandler I de mentalt syge i jeres Krishnabevidstheds-bevægelse?

SVAR: Det første, man må forstå, er, at alle i denne materielle verden er mentalt syge. Det er derfor, vi er her. Denne materielle verden er et sted for dem, der lider af den mentale sygdom, at de tror, at de er Gud, og at de er universets midtpunkt.

Inden for denne materielle verden er der visse folk, som vi kalder mentalt syge, og nogle folk beskriver vi som normale. Men det er en misforståelse. Denne misforståelse er et symptom på vores mentale sygdom.

Den normale person er den, der forstår, at han er Guds evige tjener, og fuldstændigt engagerer sig i Guds tjeneste. Hvis vi velsignes med en sådan ren Gudshengivens selskab, kommer vi over vores mentale sygdom og når til niveauet af virkeligt at være normal, nemlig at have ren Krishna-bhakti.

*

SPØRGSMÅL: Jeg vil gerne vide, hvorfor man er tilbøjelig til at miste sin tro på Krishna, når man befinder sig i stor sorg og lidelse. Hvordan udvikler man fuld tro på Sri Krishna på trods af de lidelser, man må gennemgå på grund af sin karma?

SVAR: Hvis vi mister vores tro i øjeblikke af stor sorg og lidelse, skyldes det mangel på den rette filosofiske forståelse. De, der er lærde i transcendental viden, finder glæde i tider med lidelse, for sådanne tidspunkter muliggør i høj grad, at man husker på Herren. På sådanne tidspunkter bliver deres tro endnu stærkere. De minder dem om, at denne materielle verden frembyder intet håb om lykke, og at de kun kan blive lykkelige ved at søge fuldstændig tilflugt hos Herren.

*

SPØRGSMÅL: Jeg havde depression hele sidste år. Nu har jeg det godt igen. Jeg vil gerne vide, hvorfor Gud gav mig depression. Nu er min karriere og mine studier gået i stå. Min depression er ikke helt ovre. Jeg tager fortsat medicin. Hvad skal jeg gøre eller tænke, så Gud vil hjælpe mig til at forbedre min tilstand?

SVAR: Gud gav dig ikke depression. Du bragte depression over dig selv ved at vende dig væk fra Gud. Alt, du behøver at gøre, er fuldt ud at absorbere dig i Hans kærlighedstjeneste, så vil du aldrig blive deprimeret igen.

Har du spørgsmål om Krishna-bevidsthed, er du velkommen til at sende dem til redaktionen: Nyt fra Hare Krishna, Holsteinborgvej 20, 1.th., 2720 Vanløse. E-mail: lalitanatha@krishna.dk.