Har du spørgsmål om Krishna-bevidsthed, er du velkommen til at sende dem til redaktionen: Nyt fra Hare Krishna, Holsteinborgvej 20, 1.th., 2720 Vanløse. E-mail: lalitanatha@krishna.dk

I denne måneds spalte svarer Sankarsana Prabhu på, hvordan man bliver fredfyldt og slipper af med sin ejerfornemmelse over andre.

SPØRGSMÅL: Jeg har bedt til Gud (på mine knæ med respekt), og jeg har forsøgt med meditation, men jeg tror ikke, jeg har det så meget anderledes nu end før. Jeg var ikke virkelig fredfyldt før, og det er jeg egentlig heller ikke nu. Hvad skyldes det?

Når jeg bliver selvrealiseret, mener du så, at jeg vil finde ud af, hvem jeg virkelig er, miste mit bevidste sind og blive ånden i denne krop, som jeg bor i, eller vil jeg fortsat have mit bevidste sind?

Jeg er ikke virkelig lykkelig med mit bevidste sind. Der er tanker, som jeg ikke ønsker at tænke. Hvordan kan jeg slippe af med dem, hvis jeg nogensinde kan det?

SVAR: Du har ikke mærket nogen forskel, fordi du ikke kender til den rigtige måde at bede og meditere på. Dette er ikke overraskende, for praktisk taget ingen i verden ved, hvordan man beder og mediterer rigtigt. Når du bliver selvrealiseret, vil du vågne op til din oprindelige evige identitet som en tjener af Gud, og du vil smage ubegrænset lykke hvert eneste øjeblik. Du vil ikke miste dit bevidste sind, men dit sind vil blive din bedste ven i stedet for den fjende, som det er nu.

Måden at slippe af med dårlige tanker på er ikke at forsøge at dræbe sindet. Ville du skære dit hoved af for at slippe af med en hovedpine? Nej. Måden, hvorpå man kommer af med dårlige tanker er at fylde sit sind med gode tanker. Hvis du omhyggeligt følger de retningslinier, vi giver dig, kan vi forsikre dig for, at du hurtigt vil få bugt med dårlige tanker og blive en dybt lykkelig, selvrealiseret person.

 

SPØRGSMÅL: Jeg er i gang med at vælge den rigtige åndelige vej til selvrealisering. Jeg vil gerne vide, hvordan jeg kan få bugt med følelsen af at eje nogen, jeg elsker for meget. Kan jeg også få at vide, hvordan jeg mediterer fredfyldt?

SVAR: Det glæder mig, at du søger en åndelig vej. Dette skulle ikke være vanskeligt, for vejen er én, nemlig at udvikle kærlighed til Gud. Alle veje bliver fuldkomne, når de kommer til punktet af kærlighed til Gud. Så i stedet for at vandre rundt i det spirituelle vildnæs bør du ganske enkelt forsøge at udvikle din kærlighed til Gud, og du vil opnå fuldkommengørelsen af dine drømme.

Med hensyn til at blive fri for ejerfornemmelsen over dem, du er knyttet til, skal du se alle som Krishnas ejendom. Dette betyder, at de er bestemt til at være engageret for Krishnas glædes skyld, ikke for din skyld. Hvis du engagerer dem, du er knyttet til, i Krishnas tjeneste, vil de blive fuldstændigt lykkelige, og du vil blive fuldstændigt lykkelig. Dette er fuldkommenheden af kærlighed.

Den bedste meditation er at synge eller recitere Hare Krishna. Igennem det vil du hurtigt opnå den højeste fred:

Hare Krishna  Hare Krishna  Krishna Krishna Hare Hare
Hare Rama Hare Rama Rama Rama Hare Hare