Sankarsana Dasa svarer på spørgsmål

SPØRGSMÅL: Hvordan er det muligt at have et forhold til Gud? Jeg reciterer Hare Krishna, læser bøgerne, omgås med hengivne, følger principperne og ofrer min mad, men jeg har intet forhold til Gud for slet ikke at tale om et kærlighedsforhold.

For at udvikle et forhold til nogen er der helt sikkert brug for gensidig personlig udveksling og tovejskommunikation. Hvordan er det da muligt at have et forhold, hvis jeg ikke kan se nogen gengældelse fra Gud?

Hvorfor elsker du Gud? Hvad er det ved Ham, du elsker? Hvordan kan vi være sikre på, at Gud elsker os? Og hvordan kan vi se det i vores liv og ikke blot i et citat fra skrifterne? Hvad har de fortrolige kærlighedsaffærer mellem Radha og Krishna med os at gøre? Hvordan nyder jeg livet?

SVAR: Når du ofrer din mad, ofrer du direkte til Gud. Når du reciterer Hare Krishna, beder du direkte Herren og Hans energi om at engagere dig i Deres tjeneste. På denne måde skulle du udvikle et personligt kærlighedsforhold til Herren. Du bør altid være selvransagende og observere dine tanker, ord og handlinger for at være sikker på, at de glæder Herren. Gør ikke disse ting upersonligt. Gør dem for at glæde Krishna, Guddommens Højeste Personlighed.

Krishna udveksler ved at give den ofrede mad tilbage til os i form af prasadam. Han gengælder vores fremsigelse af Hare Krishna ved at overøse os med transcendental lyksalighed. Jeg elsker Krishna, fordi Han er så smuk og fantastisk og så absolut forbløffende, og fordi Han skænker mig den største lykke. Jeg ved med sikkerhed, at Gud elsker os, for jeg kan mærke den lykke, Han overøser mig med hvert minut. De fortrolige kærlighedsaffærer mellem Radha og Krishna er en invitation til os om at blive tæt involverede i disse kærlighedsaffærer.

Du nyder livet ved af hele hjertet at følge de grundlæggende principper for bhakti, sådan som de gives af Srila Rupa Gosvami i The Nectar of Devotion som følger:

  1. Accepter beskyttelse ved lotusfødderne af en ægte åndelig mester.
  2. Bliv indviet af den åndelige mester og lær at udføre hengiven tjeneste fra ham.
  3. Følg den åndelige mesters ordrer med tro og hengivenhed.
  4. Følg i fodsporene på store acaryaer (lærere) under vejledning af den åndelige mester.
  5. Udspørg den åndelige mester om, hvordan man gør fremskridt i Krishnabevidsthed.
  6. Vær parat til at opgive alt materielt for tilfredsstillelsen af Guddommens Højeste Personlighed, Sri Krishna (det betyder, at når vi er engagerede i Krishnas hengivne tjeneste, skal vi være parate til at opgive noget, som vi ikke bryder os om at opgive, og til at acceptere noget, som vi ikke bryder os om at acceptere).
  7. Bo på et helligt pilgrimssted som Dvaraka eller Vrindavana.
  8. Accepter kun det, der er nødvendigt, eller hav kun med den materielle verden at gøre så meget som nødvendigt.
  9. Overhold fastedagen på ekadasi.
  10. Tilbed hellige træer som banyantræet.

Disse ti punkter er grundlæggende principper for at kunne begynde på udførelsen af hengiven tjeneste under regulative principper. Hvis en ny hengiven fra begyndelsen overholder disse ti punkter, vil han helt sikkert gøre store fremskridt i Krishnabevidsthed og nyde livet som bare den.