SPØRGSMÅL: Hej Hare Krishna. Jeg er ved at lave en opgave, hvor jeg skal svare på, hvordan jeg kan anvende min viden om Hare Krishna som SOSU-assistent?

Så hvis jeg skulle komme og pleje en fra jeres tro, hvordan gør jeg det så mest hensigtsmæssigt for ikke at “støde” nogen? Er der specielle krav/hensyn, jeg skal vide, inden jeg træder ind af døren:))) Syntes kun, jeg kan finde noget om maden (ingen kød, fisk og æg), men gerne mælk fra køer.

SVAR: Det vigtigste vil være at sørge for en ordentlig kost, som du selv nævner det. Hvis du plejer en fra Hare Krishna, der ikke selv kan lave mad, vil det bedste være at arrangere, at vedkommende kan få mad fra en anden Hare Krishna-hengiven, der ved, hvordan man laver mad rigtigt. Ellers skal du i hvert fald sørge for en ordentlig vegetarisk kost. Medlemmer af Hare Krishna er også meget glade for renlighed, så hvis du gør en ekstra indsats for at holde rent og sørge for, at de kan få bad mindst én gang dagligt, vil det være en stor hjælp. Derudover vil du nok opleve, at en Hare Krishna-hengiven ikke har de store krav, men er meget tilfreds og hviler i sig selv. Men du vil selvfølgelig kunne gøre folk fra Hare Krishna glade, hvis du ved noget om Krishna og kan tale med dem om Ham, eller du kan være interesseret i deres livssyn og religion og give dem en chance for at tale og fortælle om det.

SPØRGSMÅL: Jeg har et par spørgsmål, som jeg håber, I kan besvare:

1. Har jeres medlemmer almindelige jobs ude i samfundet?

2. Hvad nu, hvis man har en kæreste, man bor sammen med, men begge har en alder, hvor man ikke kan få børn mere? Hvordan nyder medlemmerne inden for jeres trosretning hinanden rent seksuelt? Det har jo intet forplantningsformål i denne alder?

SVAR: 1. Medlemmer af Hare Krishna ER almindelige mennesker, så de har også almindelige jobs som alle andre, hvad man så ellers mener med ’almindelige jobs’. Ude i samfundet er der mennesker i alle mulige situationer, og det er der også inden for Hare Krishna. Nogle tror, at Hare Krishna kun består af nogle unge fyre i orange dragter, men selv om det måske er dem, man lægger mest mærke til, er mindst 99 procent af alle dem, der tilslutter sig Hare Krishna, familiemennesker med almindeligt arbejde, hus, børn osv.

2. Sex er ifølge Vedaernes filosofi kun til for at få børn. Så når man ikke er i stand til at få børn, har man intet seksuelt forhold. Som eksempel vil et ældre ægtepar i så fald stadig være sammen som nære venner og støtte og hjælpe hinanden, hvor de kan, men der vil ikke være noget seksuelt imellem dem. De, der er avancerede i åndeligt liv, ved, at de ikke er denne krop og således hverken er mænd eller kvinder. Derfor forsøger de ikke at finde nydelse igennem kroppen igennem f.eks. seksualitet, der er en ren kropslig drift.

Har du spørgsmål om Krishna-bevidsthed, er du velkommen til at sende dem til redaktionen: Nyt fra Hare Krishna, Holsteinborgvej 20, 1.th., 2720 Vanløse. E-mail: lalitanatha@krishna.dk.