Sankarsana Prabhu svarer på spørgsmål

SPØRGSMÅL: Er Krishna en avatara af Visnu, eller er Visnu en avatara af Krishna? Jeg har været en hengiven af Visnu siden min barndom. Skal jeg nu ændre min hengivenhed? Jeg har det sådan, at når jeg reciterer Hare Krishna og lukker øjnene, ser jeg Visnus form. Er det rigtigt?

SVAR: Der er i virkeligheden ingen forskel på Visnu og Krishna. Det er nøjagtig den samme Højeste Person. Når den Højeste Person er på kontoret og tager ansvar for de universelle anliggender, kaldes Han Visnu. Når den samme Højeste Person er hjemme hos Sig Selv og har fortrolig omgang med Sine venner og familiemedlemmer, kaldes Han Krishna. Krishna er et mere fortroligt og personligt navn, og Visnu er et mere formelt og officielt navn for den samme Højeste Person.

Uanset om Krishnas eller Visnus form dukker op i dit sind, når du reciterer Hare Krishna, gør det ingen forskel. Sørg for blot at absorbere dit sind helt i den transcendentale lyd af Hare Krishna, Hare Krishna, Krishna Krishna, Hare Hare, Hare Rama, Hare Rama, Rama Rama, Hare Hare. På den måde vil du helt sikkert genvinde omgangen med den Højeste Person, Krishna eller Visnu, i Hans evige transcendentale rige.

SPØRGSMÅL: Er det forudbestemt af min tidligere karma, eller er det min frie vilje, når jeg lægger en oprigtig bestræbelse i at følge den åndelige mesters instruktioner? Sommetider kan jeg bestræbe mig seriøst og sommetider ikke.

SVAR: Den grad, man er lydig over for den åndelige mester, er ikke forudbestemt af ens karma. Det er helt op til dig lige nu, hvor meget du vil være overgivet til at følge din åndelige mesters instruktioner.

Du kan være ligegyldig og lide konsekvenserne, eller du kan være helt lydig og høste den højeste belønning i form af at komme hjem, tilbage til Guddommen, ved afslutningen på dette liv. Valget er helt og aldeles dit, uanset hvad din tidligere karma måtte være. Den åndelige mester giver dig muligheden for at blive befriet fra den forudbestemte indflydelse fra karma-lovene. Det er den særlige nåde til disciplen. Det er helt op til disciplen, hvorvidt han vil drage fuldstændig fordel af guruens nåde eller ej. Valget er et hundrede procent dit. Hvad vælger du at gøre?

SPØRGSMÅL: Du skrev, at Gud giver os alting, som vi behøver, men fordi vi ikke følger Ham, lider vi. Men hvad nu, hvis ens karma er således, at man ikke kan få viden om Krishnabevidsthed eller noget som helst åndeligt? Er en sådan tvungen lidelse, hvor vi ikke engang kan befri os selv, uanset hvor meget vi måtte ønske det, blot en anden form for karma?

SVAR: Enhver, der seriøst søger efter den højeste sandhed hinsides al lidelse, vil blive velsignet ved at komme i kontakt med en af Herrens hengivne, der derefter vil afsløre sandheden for én. Med andre ord kender Herren inden i en persons hjerte personens ønske om at erkende den højeste sandhed og sender derfor den åndelige mester for at så bhakti-frøet i hans hjerte. Når som helst nogen ønsker at blive fri for sin karma, er alt, han behøver at gøre, at ønske den frihed og derpå adlyde instruktionerne fra den åndelige mester, der sendes af Herren for at befri ham.

Truth Works s. 109-110