En mus blev engang jagtet af en kat og søgte tilflugt hos en yogi for at redde sit liv.

”Hjælp mig,” skreg musen.

”Hvad skal jeg gøre?” spurgte yogien.

”Lav mig til en kat,” sagde musen.

”Gerne,” svarede yogien, og, puf, musen blev til en kat.

Nogle dage senere blev katten jagtet af en hund og søgte igen beskyttelse ved yogien. ”Hjælp mig,” råbte katten. ”Lav mig til en hund, før jeg bliver ædt.”

”Hvis du vil,” svarede yogien, og katten blev med det samme til en hund.

Da hunden nogle dage senere blev jagtet af en tiger, søgte den endnu engang beskyttelse ved yogien.

”Hjælp mig, jeg bliver jagtet af en tiger,” klynkede hunden.

”Vil du gerne være en tiger?” spurgte yogien. Hunden nikkede og blev med det samme til en tiger. Men i stedet for taknemmeligt at løbe væk, som den havde gjort det de andre gange, blev tigeren siddende og stirrede på yogien, imens den slikkede sig om munden.

”Jeg tror, du tænker på at æde mig,” sagde yogien.

”Ja, nu vil jeg æde dig,” svarede tigeren.

”Bliv igen en mus!” udtalte yogien. Tigeren blev atter en mus og løb pibende væk fra yogien.

En af Srila Prabhupadas historier om forholdet mellem discipel og åndelig mester. Så snart disciplen tror, at han kan overgå den åndelige mester og tage hans position, falder han tilbage til der, han kom fra.