En mus blev engang jagtet af en kat og søgte beskyttelse hos en stor vismand. Vismanden spurgte musen, hvordan han kunne tjene ham, og musen svarede, at han gerne ville være en kat. Vismanden, der havde sådanne kræfter, forvandlede med det samme musen til en kat.

Snart derefter kom den samme kat løbende tilbage til vismanden for beskyttelse. ”Hjælp, der er en hund efter mig,” klagede katten. Vismanden spurgte igen, hvordan han kunne hjælpe. Katten svarede, at han gerne ville forvandles til en hund. Med det samme blev katten en hund.

Nogle dage senere kom hunden løbende og skrækslagent bad om beskyttelse fra en tiger, der jagtede ham. Da vismanden igen spurgte, svarede hunden, at han gerne ville være en tiger. Med det samme blev hunden en tiger.

I stedet for at løbe væk, som han havde gjort de andre gange, blev tigeren nu imidlertid siddende og kiggede sultent på vismanden. ”Vil du nu til at spise mig?” spurgte vismanden tigeren.

”Ja,” svarede tigeren og slikkede sig om munden.

”Bliv igen en mus!” Vismanden knipsede med fingeren, og tigeren var igen en mus.

 

(Fortalt af Srila Prabhupada. De, der ikke er taknemmelige over for dem, der har gjort dem noget godt, går en lignende skæbne i møde.)