Sankarsana Dasa svarer på spørgsmål

SPØRGSMÅL: Hvorfor spiser I ikke dyr? Gud har arrangeret, at dyr spiser andre dyr, så hvorfor må vi ikke gøre det?

SVAR: Menneskekroppen er ved Guds arrangement på alle måder en planteæder, ikke et rovdyr eller en ådselæder. Det er unaturligt for mennesker at spise dyr, ligesom det er unaturligt for f.eks. en ko at spise kød. Derfor har mennesker, der spiser kød, også mange sundhedsproblemer, som vegetarer ikke har. Ødelæggelsen af verdens miljø skyldes ligeledes i høj grad kødproduktionen, der er en meget uøkonomisk måde at producere mad på.

Den virkelige pointe er dog, at mennesker er ikke dyr. I modsætning til dyr er menneskelivets formål åndelig udvikling, der ikke er mulig for dyr. Det første princip i åndelig udvikling og Gudsbevidsthed er medfølelse med andres lidelser. Det er ikke muligt at udvikle sig åndeligt, når man er voldelig imod og årsag til lidelse for andre levende væsener.

Rent karmisk giver det også mening ikke at spise dyr. De, der slår dyr ihjel for at spise dem, vil selv blive dyr i et senere liv og blive slagtet for at blive spist.

**

SPØRGSMÅL: Jeg er en homoseksuel mand, der kæmper med sin åndelighed, for jeg bliver ved med at tænke, at det er syndigt at være, hvem jeg er. Sagen er, at jeg har ikke valgt at være tiltrukket af det samme køn. Jeg læser en del bøger i en søgen efter at finde ud af, hvem jeg er. Kan I hjælpe mig?

SVAR: Enhver seksuel orientering, som en person nu har, har han i virkeligheden selv valgt igennem sit fortidige karma. Det er ikke tilfældigt, at personer er homoseksuelt eller heteroseksuelt inklinerede. Det skyldes deres tidligere livs aktiviteter.

I denne forbindelse er det meget vigtigt at forstå, at uanset hvordan man er inklineret, bygger enhver form for seksuel tilbøjelighed på en falsk identificering med den materielle krop. Det er denne falske følelse af kropslig identificering, der har holdt os indviklede i kredsløbet af fødsel og død i millioner og milliarder af liv, hvor vi har lidt talløse gentagelser af fødsel, død, alderdom og sygdom.

Derfor lærer den vediske kultur os, at uanset hvad vores seksuelle tendens er, skal vi opgive den. Vi skal komme til det højere niveau af erkendelse af vores identitet ud over denne materielle krop som en ren åndelig sjæl og evig tjener af Gud. Selverkendelsesprocessen bringer gradvist én frem til at blive aseksuel og fri for seksuel tilbøjelighed.

Vores oprindelige bevidsthedstilstand er ren kærlighed til Gud. Men når vi kommer i kontakt med lidenskabens materielle kvalitet, bliver denne rene kærlighed forvandlet til lyst. Uanset om vi er homoseksuelle, heteroseksuelle, bisekseksuelle eller zooseksuelle, forbliver vi indviklede i talløse lidelser, fordi vi identificerer os med en rådden sæk af afføring, urin, pus, bræk, blod, tarme og knogler. Mit bedste råd til dig er, at du bør forsøge at vække din oprindelige guddommelige oplyste bevidsthed, Krishnabevidsthed, ved regelmæssigt at recitere Guds hellige navne så meget som muligt:

Hare Krishna, Hare Krishna, Krishna Krishna, Hare Hare
Hare Rama, Hare Rama, Rama Rama, Hare Hare

Hvis du gør det, vil du opleve sådan en grænseløs lykke, at du vil forstå, at alle former for seksuelle orienteringer er intet andet end forskellige former for mareridt. Du vil gradvist komme til et niveau, hvor du personligt kan omgås med Gud ansigt til ansigt, øje til øje.