Af Lalitanatha Das

Jeg nævnte kort i sidste nummers redaktionelle spalte nogle tanker om fremtidens Nyt fra Hare Krishna. Vi begyndte at udgive Nyt fra Hare Krishna i slutningen af 1999 og har fortsat siden da, så vi er snart på vej ind i 24. årgang.

Dengang var det primære formål at samle alle danske Krishnahengivne omkring et fælles medie. Det virkede også dengang, men siden da har Internettet, digitaliseringen og udviklingen af sociale medier overhalet os indenom. Nyt fra Hare Krishna er nu kun et af mange samlingspunkter for hengivne i Danmark og har slet ikke den samme totale tilslutning som i begyndelsen af sin eksistens.

Derfor kan det være godt at tage bladet op til fornyet overvejelse og diskutere dets formål. Vi har nemlig lyst til at fortsætte med at udgive bladet, for vi kan lide at gøre det og lærer meget af det, ligesom vi ved, at der stadig er mange, der er glade for at læse det. Men for at gøre det må det også være godt at have en klar ide om, hvad formålet og målgruppen for bladet overhovedet er.

Det er indlysende, at et trykt månedsblad ikke kan følge med i nyhedsstrømmen og holde alle opdaterede så hurtigt, som det foregår i dag via sociale medier. Derfor virker det naturligt, at Nyt fra Hare Krishnas formål må være at bringe mere tidløse ting såvel som dybtgående artikler, der ikke kan begå sig på de hurtigere og mere overfladiske medier. Et slags Krishnabevidst fagtidsskrift med andre ord. Som jeg ser det, er det nok sådan, vi kommer til at se på Nyt fra Hare Krishna i fremtiden. Om vi så fortsat skal kalde det ‘Nyt fra … ‘, er et andet spørgsmål, men det gør vi nok alligevel indtil videre.

Vi vil gerne have flere med

Parallelt med tanker omkring bladets fremtidige profil og formål kunne vi også godt tænke os at involvere flere i udgivelsen af Nyt fra Hare Krishna. Som det er nu, er vi seks faste Krishnas tjenere på bladet. Christopher Thuesen og Jesper Frydenlund er oversættere og skribenter, Jahnu Prabhu skriver også til hvert blad, Ananta Sri står for bladets layout, hjemmeside og udsendelse af bladets digitale version, og Dandaniti og jeg er skribenter, redaktører og korrekturlæsere og står også for trykning og udsendelse af det fysiske blad.

Det ville være fint at få endnu mere hjælp, både til selve produktionen af bladet såvel som til den videre udsendelse og udbredelse af kendskabet til det. Det vil naturligvis gøre arbejdet lettere for alle, det vil hjælpe os til at nå længere ud, end vi for øjeblikket gør, og det vil også være med til at sikre bladets fremtid, så det kan fortsætte, når vi andre en dag om måske ikke så langt ude i fremtiden ikke er her længere.

Tænk derfor over, om du også har lyst til at være med til f.eks. at oversætte, skrive artikler, lave interviews og transkribere dem, hjælpe med trykning og udsendelse af bladet, tegne digitale såvel som fysiske abonnenter, lave reklame på diverse sociale medier, indtale bladet til udgivelse som podcaster, lave små youtube-klip på basis af bladets artikler mm.? Måske kan du også forestille dig at stå for en sponsoreringskampagne, så bladets kvalitet kan opgraderes til f.eks. at være farvetryk hele vejen igennem og måske have et andet og større format. Der er i virkeligheden så mange idéer og ting, der kunne gøres, men som vi, der er her nu, ikke ser os i stand til at gøre.

Hvis du overvejer at være med, kan vi love dig, at du vil være med til en spændende og berigende tjeneste og et tæt fællesskab omkring bladet. Du vil også være med til at bidrage til at nå længere ud med Krishnabevidsthed i Danmark og gøre en forskel for mange, der nu søger efter formål med livet. Du vil opleve, at alt andet lige er det det bedste, man kan gøre for sine medmennesker, der flakker forvirrede rundt i den materielle verden.