Velkommen til Nyt fra Hare Krishna i 2019. Som næsten altid er årets første blad forsinket på grund af travlhed i december. Hvad mere er, udkommer der ikke noget blad til februar. Dette blad er altså et dobbeltnummer for både januar og februar. Nyt fra Hare Krishna er et månedsblad, der udkommer mindst ti gange om året og somme tider både elleve og tolv gange. Redaktionen har nemlig brug for at kunne springe over en eller to gange om året, hvis en god grund forhindrer os i at udgive bladet en måned. I år udgiver vi ikke februarnummeret, fordi vi er bortrejst i januars sidste to uger. Med andre ord kommer det næste blad først til marts. Ld.

Srila Advaita Acarya og Srila Nityananda Prabhus fremkomstdage

Der er mange særlige dage i januar og februar 2019 (se kalender). Læg specielt mærke til Srila Advaita Acaryas fremkomstdag den 12. februar og Srila Nityananda Prabhus fremkomstdag den 17. februar plus Srila Bhaktisiddhanta Sarasvati Thakuras fremkomstdag den 23. februar. Alle markeres de med festivaler blandt hengivne verden over og også i Københavns tempel. På Advaita Acarya og Srila Bhaktisiddhantas fremkomstdage er der aftenprogram fra klokken 17, og da Nityananda Trayodasi i år falder en søndag, starter festprogrammet på den dag kl. 15.

Blandt de mange andre store hengivne, der huskes i januar og februar bringes i dette nummer en længere biografi over Srila Gopala Bhatta Gosvami (se side 7), en af Vrindavanas store seks Gosvamier.

Herefter er den næste store festival Gaura Purnima, Herren Sri Caitanya Mahaprabhus fremkomstdag, der i år falder den 21. marts.

Festivalkalender

Festivalkalenderen for 2019 bringes i dette nummer på side 22. Planlæg allerede nu 2019, så I kan tage del i så mange festivaler som muligt.

Chat med Sacinandana Swami

Den faste brevkasse bringes ikke i dette nummer. I stedet er der tre siders chat med Sacinandana Swami, der svarer på spørgsmål fra læsere i Times of India. Se side 12.

Forside

I Sin ekspansion som Visnu, Oversjælen, befinder Sri Krishna sig inden i alting inklusive atomet. Det står der i Bhagavad-gita og alle andre steder i Vedaerne. Så kan man spørge, om Hans tilstedeværelse også kan observeres. Stephen Meyer svarer ja, man kan i hvert fald konstatere et intelligent design mange steder i naturen, f.eks. i biologien såvel som i universet i sin helhed. Læs mere side 16.