– Af Lalitanatha Dasa –

Velkommen tilbage til Nyt fra Hare Krishna og godt nytår 2016. På grund af vores traditionelle decembertravlhed udkommer vi som altid forsinket med årets første nummer. Vi undskylder og regner med at være til tiden med resten af årets numre.

2016 er et specielt år med ISKCON’s 50 års jubilæum. Jubilæet begyndte allerede i efteråret 2015 med store arrangementer i  bl.a. Indien og USA, og der kommer til at ske mange flere ting verden over i løbet af 2016. Også her i Danmark vil vi fejre året ved dels at lægge jubilæet ind i de ting, vi allerede gør, dels ved at have et par særlige jubilæumsfester, der sandsynligvis kommer til at foregå til sommer.

I dette nummer markerer vi jubilæet med flere ting. Vi har således ISKCON’s 50-års logo på forsiden. I dette nummer optager det hele forsiden for at kommunikere til os alle, hvor betydningsfuldt dette jubilæum er. Det vil også indgå i vores forsidelogo resten af året.

På side 10 opfordrer Gaura Hari Prabhu os alle til at være med til 50-års jubilæet ved at distribuere 50 af Srila Prabhupadas bøger i løbet af året. Det er én måde, som jubilæet bliver fejret på over hele verden. Vi opfordrer alle læsere af Nyt fra Hare Krishna og alle andre, der på en eller anden måde er forbundet med ISKCON, til at være med. Det er meget enkelt. Man køber blot 50 bøger. Det kan enten være helt små og billige bøger eller nogle af de dyrere bøger som Bhagavad-gita. Disse bøger kan man så enten sælge videre, hvor det kan lade sig gøre, f.eks. på gaden, dør til dør eller til venner og bekendte. Eller hvis man ikke kan få sig selv til at sælge dem, er det blot at forære dem til andre mennesker eller institutioner, biblioteker, hospitaler, fængsler, lægers venteværelser osv. i løbet af året. 50 bøger på et år svarer til én bog om ugen. Det må alle kunne gøre. Der står også mere om det på bagsiden.

Et andet jubilæumsindslag i dette nummer kommer fra Satsvarupa Maharaja. Han er en af Srila Prabhupadas første disciple fra 1966 og forfatter til Prabhupada-lilamrta, den officielle biografi over Prabhupadas liv. Han skriver hver dag i hele året en meditation over Srila Prabhupada, og vi vil bringe en af dem i hvert nummer af Nyt fra Hare Krishna i 2016. Vi starter med den første meditation fra den 1. januar på side 18.

Dandaniti er endnu ikke færdig med sin gennemgang af Bhagavad-gita, selv om hun ikke har skrevet på den i de sidste numre af Nyt fra Hare Krishna. Nu er hun tilbage i dette nummer med et kig på kapitel 16. Det kan læses på side 6.

En anden af vores løbende serier er Casey Luskins gennemgang af ti problemer med Darwins teorier. Det springer vi over denne gang. Jeg er nemlig blevet bedt af religion.dk om at svare på et spørgsmål om, hvordan man kan tro på kreationisme (hvis man kan det). For ikke at få megen Darwin-kritik i dette nummer, springer vi Darwin-serien over. Svaret om kreationisme kan læses på side 17.

En vigtig ting i årets første nummer er den faste festivalkalender, som vi plejer at bringe nu. Den findes på side 23. Sæt allerede nu kryds i kalenderen og planlæg eventuelt at have fri på de helt store dage som Gaura Purnima og Sri Krishna Janmastami.

Lalitanatha Dasa.

Prisforhøjelse: 350 kr. for et år

Med årets første nummer har vi også besluttet at sætte prisen op for det trykte blad i 2016. Vi hæver prisen fra 300 kr. til 350 kr. for et år i Danmark og fra 360 kr. til 400 kr. for udenlandsabonnenter. Postdanmark har sat prisen på porto op ved årsskiftet, og priserne for trykning har været generelt stigende. Faktisk har vi holdt prisen fast på 300 kr. i over fem år uden prisforhøjelser af nogen slags, selv om udgifterne til trykning og udsendelse er steget flere gange i den peride. Vi håber på forståelse for, at vi nu mener, at det er tid til at følge med prisstigningerne.

Med hensyn til bladets digitale version vil vi også i samme åndedrag opfordre vores trofaste læsere til her ved årsskiftet at give det årlige støttebidrag til Nyt fra Hare Krishna. Det er frivilligt, for det skal fortsat være gratis at modtage bladet digitalt. Ikke desto mindre er det forbundet med udgifter at udgive bladet, så derfor beder vi om, at vores loyale læsere atter donerer til vores driftsomkostninger. Vi anser selv 150 kr. for at være et rimeligt årligt støttebeløb, selv om vi også gerne modtager donationer på større beløb end det.

Alle beløb til Nyt fra Hare Krishna kan indsættes på vores bankkonto: reg. 1551, konto 3534125119. Som noget nyt kan man nu også betale med Mobilepay eller Swipp: telefonnummer 4073 6446. Send venligst en sms med oplysning om betalingen, hvis du betaler med Mobilepay.