FORSKNING: Indtag af kød forbundet med højere dødelighed.

En ny undersøgelse konkluderer, at personer, der spiser kød på daglig basis og særligt rødt og forarbejdet kød, generelt har en højere dødelighed.

foto-vegetariana

Desuden fandt studiet, at personer, som lever vegetarisk i mere end 17 år, kan forvente at leve 3,6 år længere sammenlignet med dem, der kun lever vegetarisk i en kort periode.

Studiet er udført af læger på en klinik i Arizona med det formål at finde ud af, hvorvidt det giver mening at anbefale patienter at spise mere vegetarisk og fraråde indtag af kød. På baggrund af undersøgelsen anbefaler klinikken, at læger i højere grad rådgiver deres patienter omkring kosten. Lægerne har analyseret seks forskellige meget omfattende koststudier med sammenlagt flere millioner mennesker involveret. Alle undersøgelserne viste det samme resultat, at der er klar relation mellem dødelighed og kost bestående af enten kød eller vegetariske fødeemner. Vegetarer eller overvejende vegetarer viste sig i alle tilfælde at have højere levealder og færre alvorlige sygdomme som kræft og hjerte/karsygdomme.

Vegetarforeningen har rundsendt et link til undersøgelsen: http://jaoa.org/article.aspx?articleid=2517494.