En kort film om en nylig konference fra universitetet i Harvard, hvor forskellige professorer diskuterer ISKCON, blev vist under den årlige Gaura Purnima-festival i Mayapur for 900 hengivne fra hele verden.

Filmen, der kan ses online (se nederst), er instrueret af Krishna-lila Dasi og produceret af ISKCON Communications. Den dækker en tre-dages konference, “The Worldwide Krishna Movement: Half a Century of Growth, Impact and Challenge,” der blev afholdt på Harvard i april 2016 for at fejre ISKCON’s 50-års jubilæum.

“Filmen viser, hvor vigtigt det er for ISKCON over hele verden at have dygtige hengivne, der bygger forhold til intellektuelle i deres respektive lande,” bemærkede Anuttama Prabhu fra ISKCON Communications. ”Den viser også, hvordan ISKCON spiller en rolle i at fremme dialogen blandt akademikere og religiøse ledere og hjælper på verdensplan til at virke for ”virkelig harmoni og fred”, sådan som Srila Prabhupada udtrykte det i sine syv formål for ISKCON.”

Den 15 minutter lange film viser 35 akademikeres møde på Harvard. Mange af dem bliver interviewet i filmen. De omfatter professorer, der har studeret Hare Krishna-bevægelsen i mange år, såsom Thomas J. Hopkins, Larry Shinn og Kenneth Cracknell. Konferencen havde også deltagelse af nogle af ISKCON’s egne intellektuelle som Radhika Ramana Dasa, Ravindra Svarupa Dasa og Urmila Dasi.

Konferencen fandt sted i et auditorium på Harvard Divinity School, hvor Srila Prabhupada selv talte i 1968. Den muslimske professor Sanaullah Kirman var til stede dengang og mindes på filmen med varme sit møde med Prabhupada og det indtryk, det gjorde på ham.

Dr. Thomas J. Hopkins taler også beundrende i filmen om Prabhupada, og hvordan han med held bar ”en hel kulturel tradition over en enorm kulturel adskillelse” helt på egen hånd.

“Da de hengivne så filmen, blev de inspirerede over at se, hvor meget Krishna-traditionen, Srila Prabhupada og ISKCON værdsættes af akademikere, og hvor meget disse intellektuelle mener, at ISKCON har at give til verden,” afrundede Anuttama Dasa, der håber, at filmen vil hjælpe hengivne til at forstå, hvor vigtigt det er at bygge forhold til den akademiske verden både lokalt og internationalt.