For knapt et år siden i juli 2022 bragte vi nyheden om, at HH Kadamba Kanana Swami var blevet diagnosticeret med uhelbredelig leukæmi og forberedte sig på at forlade denne verden.

Det gjorde han så faktisk den 9. marts 2023 i Krishnas egen hellige dhama i Vrindavana, Indien, i selskab med sin åndelige mester og snesevis af vaisnavaer til lyden af en øredøvende Hare Krishna-kirtana. Som Srila Prabhodananda Sarasvati skrev i Vrindavana Mahimamrta:

“Intelligente personer, der søger tilflugt i smukke Vrindavanas overdådige vinranker, der smelter af moderlig kærlighed, og smider den ide, at de er materielle, langt væk, når den højeste fuldkommenhed, både i dette liv og også efter døden.”

HH Kadamba Kanana Swami var oprindeligt fra Holland og startede sit åndelige liv i Vrindavana, Krishnas hellige land, hvor han straks mærkede, at han havde fundet sit hjem. Han kom til ISKCON i 1978 kort efter Srila Prabhupadas bortgang og gjorde tjeneste i Vrindavana fra 1978 til 1984 i forskellige administrative poster. Efter et års pause fra Indien i Australien vendte han i 1985 tilbage, denne gang til Mayapur, hvor han ledte opførelsen af Srila Prabhupadas samadhi-tempel fra 1985 til 1990.

I 1990 blev han tempelpræsident for ISKCON’s Krishna-Balarama Tempel i Vrindavana, hvilket han var indtil 1995. Derefter begyndte han at rejse og prædike over hele verden og tog sannyasa i 1997. Han blev kendt som en lærd, altid entusiastisk, meget kompetent og meget melodisk prædikant. Han besøgte Danmark flere gange igennem 1990’erne og frem til omkring 2007, hvor han deltog i Københavns Ratha-yatra.