Srivasa Pandita, det femte medlem af Panca-tattva, boede i Navadvipa før Herren Caitanyas fødsel. I Panca-tattva repræsenterer Srivasa Pandita det marginale levende væsen (tatastha jiva), og hans hengivne beskrives som Herren Caitanyas mindre lemmer. De tog alle del i Hans lilaer, og med dem spredte Han Sin sankirtana-bevægelse.

Srivasa boede først sammen med sine tre brødre Srirama, Sripati og Srinidhi i Kumara Hatta, men de flyttede senere til Navadvipa, hvor de plejede omgang med Advaita Acarya og andre rene vaisnavaer. Da Caitanya blev født, blev Srivasa og hans hustru Malini som en anden far og mor for Ham. Da Caitanya Mahaprabhu startede sin sankirtana-bevægelse, blev Srivasa Thakuras hus (Srivasa Angam) hovedkvarteret for Caitanya Mahaprabhus sankirtana-bevægelse. Her mødtes de hengivne til daglig Srimad-Bhagavatam-klasse og natlige kirtanaer, og mange af Caitanyas fortrolige lilaer fandt sted her. Da Nityananda Prabhu kom til Navadvipa, flyttede Han ind hos Srivasa og blev en del af hans familie.

Da Caitanya Mahaprabhu tog sannyasa, flyttede Srivasa Pandita tilbage til Kumara Hatta. Nu og da gik han og hans brødre til Jagannatha Puri for at mødes med Mahaprabhu. Somme tider kom Herren Selv til Navadvipa og Mayapur for at se de hengivne og Sin mor Sacidevi, og ved disse lejligheder boede Han hos Srivasa i nogle dage.

Srivasa Thakura er inkarnationen af Narada Muni, Herrens konstante ledsager, der altid deltager i Hans aktiviteter og inkarnationer.