Af Nandapriya Dasa

Parajnana Dasa forlod denne verden den 14. maj 2019 omgivet af Hare Krishna-mahamantraet (som blev reciteret af Caitanya Candra Prabhu og en optagelse af Prabhupadas japa.) Hans kone Bernadette var hos ham, og han var omgivet af Krishna-bevidste objekter og bøger.

Parajnana Prabhu blev født den 25/8 1967 af Erik og Betty Olsen. Han voksede op på halvøen Reersø i Vestsjælland sammen med sin søster Hanne. Han tilsluttede sig Hare Krishna-bevægelsen i Soldalen på Østerbro i 1986 som 18-årig. Som bhakta tilbragte han en tid i Tyskland, før han kom tilbage til Danmark for at distribuere Prabhupadas bøger på gaderne sammen med den rejsende sankirtana-gruppe. Han havde en stærk, men blid, rolig, dyb og dedikeret ksatriya-natur, og han var frygtløs. Han havde humor, og de, der kendte ham, ville betegne ham som en de mest fremtrædende sjæle, de havde mødt. Han var meget afholdt af alle de hengivne, familie og venner.

Efter nogle år på sankirtana fik han problemer med helbredet, og det førte til, at han begyndte at tjene i Bhaktivedanta Book Trust på Korsnäs Gård i Sverige, hvor han bl.a. hjalp med oversættelsen af Caitanya-caritamrta. Senere etablerede han sin egen familie sammen med Bernadette, og de fik to børn: Gustav på 6 og Siri på 4.

Han havde problemer med helbredet i mange år, og for et par måneder siden blev han diagnosticeret med en aggressiv tumor i hjernen. Der var ikke meget at gøre, og sygdommen fremskred hurtigt.

Det sidste stadie tilbragte han på et fint hospice i Dianalund med gode faciliteter og en dejlig have. Der etablerede de hengivne en Krishna-bevidst atmosfære for ham. Mange besøgte ham der, og Kamsahanta og Caitanya Candra Prabhu overnattede der de sidste nætter sammen med ham. Han gik fredeligt bort om morgenen tirsdag den 14 maj. Hans krop var dekoreret med tilaka, Nrsimha-kavaca, vand fra Radhakunda, maha-blomster fra Sri-Sri Gaura-Nitai, tulasi-blade og de hellige navne. Optagelser af Prabhupadas japa havde spillet uophørligt i flere dage. Ved det sidste åndedrag reciterede Caitanya Candra Prabhu også for ham.

Parajnana Prabhu har mange gange udtrykt sit ønske om at vende tilbage til Radha-Krishnas højeste bolig, og vi føler os overbevist om, at han er på vej mod den åndelige verden, for det fortjente og ønskede han, og Radha-Krishna opfylder Deres hengivnes oprigtige ønsker.

Hans liv og bortgang har forenet og inspireret så mange hengivne. Det er yderst bedrøveligt, at han måtte forlade os så tidligt, men vi er taknemmelige og glade for at have haft mulighed for at omgås Parajnana i løbet af hans liv.

Mange tak til de hengivne, der tjente og assisterede ham i denne sidste prøve.

Han efterlader sig sin hengivne kone og to små børn. De har brug for at bringe hans aske til Vrindavana og sprede den i Moder Yamunas hellige vande. Derfor vil vi ydmygt bede dig om at donere til den konto, der er sat op for at støtte Parajnana Dasas familie, så de kan udføre denne hengivne opgave. kontakt eventuelt Nyt fra Hare Krishna for nærmere information)

Jeres tjener, Nandapriya Dasa