af Bhaktin Louise Tamstorf

Kære Vaisnava hengivne.

Modtag venligst mine ydmyge hyldester og respekt. Al ære til Hans Guddommelige Nåde A. C. Bhaktivedanta Swami Srila Prabhupada.

Som tidligere beskrevet i forrige nummer af Nyt fra Hare Krishna er det ved Srila Prabhupadas og Sri-Sri Krishna-Balaramas nåde lykkedes for undertegnede at komme i besiddelse af en bondegård i Manstrup, Nordjylland.

Stedet består af 180 m2 stuehus og ca. 800 m2 stald og lade samt 2,14 hektar land. Jorden er delt op i eng, haver, køkkenhaver, frugthave og områder med træer. Der er derfor rig mulighed for at blive selvforsynende med både æbler, ribs, stikkelsbær, hindbær, rodfrugter, urter og andre grønsager, der holder sig godt vinteren over.     

Det overordnede ønske er at tjene Srila Prabhupadas mission og praktisere åndeligt liv i landlige omgivelser. ”Dette er løsningen på det økonomiske problem. Derfor prøver vi at engagere vores mænd i at dyrke deres egne fødevarer.” ”Bliv selvforsynende, så slynglerne kan se, hvordan man kan eksistere fredeligt, leve af markens afgrøder, drikke mælk og synge Hare Krishna. Det er vores mission.” (Forelæsning, SB. 1.8.35, Mayapur 15. oktober 1974)

I skrivende stund er det kun mine drenge, Nimai og Nitai, og jeg selv, der bor på gården. På sigt er det meningen, at stedet skal facilitere et Krishnabevidst bofællesskab for praktiserende hengivne, der er fordybet i åndelig tjeneste. 

I er alle velkommen til at komme og se stedet med mulighed for at overnatte, men derudover er alle planer midlertidigt sat på hold på grund af restaurering og modernisering af stuehuset. Der er indkøbt to skurvogne, der skal istandsættes og videresælges med henblik på finansiering af restaureringen. Her er der absolut ingen mangel på aktiv tjeneste, hvis I skulle få tid og lyst. Der er både have- og håndværker-seva i stort udbud.

Jeg beder ydmygt om jeres velsignelser og nåde og håber på at opnå jeres selskab i fremtiden, både på gården såvel som i templet, og hvor end det vil vise sig muligt. Vi aspirerer selvfølgelig til at afholde festivaler og jævnlige sammenkomster i fremtiden, når stedet er sat pænt i stand.

Vi er i gang med at kultivere to stykker jord med henblik på at dyrke diverse afgrøder til sommer, efterårshøst og vinterforråd. Lokalbefolkningen har modtaget os med åbne arme. Takket være de hengivnes vejledning og den lokale assistance virker arbejdet som en ren fornøjelse. 

Hvis I ønsker at besøge os eller har yderligere spørgsmål om stedet, så ring eller skriv venligst på telefon 6085 4080 eller e-mail: louisetamstorf@yahoo.com

Jeres aspirerende tjener,

Louise Holst Tamstorf