– Af Dandaniti Devi Dasi –

Hvem er rig? Nogle siger, at Bill Gates er verdens rigeste mand, men sammenlignet med Kuvera, himmelens skatmester, er Bill Gates en tigger. Bill Gates ejer nogle milliarder dollars på denne lille planet, Jorden. Kuvera, der også kaldes rigdommens gud, holder opsyn med hele universets rigdomme inklusive naturlige rigdomme som guld, sølv, juveler, perler og så videre.

Der var engang en tigger, der var ude at tigge hele dagen. Da han kom hjem til sine tiggervenner om aftenen, var han meget stolt, fordi han havde fået to paisa (indiske skillinger). En anden mand tjener måske hundrede gange så meget som tiggeren, og en tredje tjener tusinde gange så meget. Alle er de meget stolte af deres indtægt.

En hengiven er imidlertid ligeglad med, om han er rig eller fattig i andres øjne. Han bekymrer sig kun om at tjene Krishna, så godt han kan.

Krishna bedømmer heller ikke Sine hengivne efter, om de er rige eller fattige. Engang besøgte Krishna kongeriget Videha. Han blev modtaget af Kong Bahulasva og en brahmana ved navn Srutadeva. Begge inviterede Ham til deres hjem. Krishna delte Sig i to og med hele Sit følge af vismænd besøgte Han dem samtidigt, uden at de vidste det.

I kongens palads fik de meget fine stole og puder at sidde på. Deres fødder blev vasket med vand fra krukker af guld, og de fik friske blomsterkranse, nyt tøj, smykker, køer og andre kostbare gaver. Kongen serverede også en stor middag for dem.

I brahmanaens hus sad Krishna og Hans ledsagere på stråmåtter og planker af træ. Deres fødder blev også vasket, som det er skik og brug, når der kommer fine gæster. Brahmanaens hustru lavede nogle meget velsmagende retter af ris og dal, og gæsterne fik, hvad end brahmanaen havde at tilbyde af frugt, røgelse, tulasi-blade og lotusblomster, alt sammen ting, der ikke kostede noget, og som fandtes lige i nærheden.

Begge steder blev Krishna behandlet med stor hengivenhed. Herren var meget tilfreds med dem begge og instruerede dem i hengiven tjeneste. Han blev hos dem i flere dage og rejste derefter tilbage til Sin hovedstad, Dvaraka.

I virkeligheden kan man ikke eje noget i denne verden. Der er ingen, der bliver født med en guldske i munden, selv om man nogle gange siger sådan om børn i meget rige familier. Og der er heller ingen af os, der kan tage vores guldskeer, sølvskeer, stålskeer eller træskeer med os, når vi dør.