På grund af ISKCON Danmarks status som anerkendt religionssamfund er alle gaver til ISKCON fradragsberettigede, og flere hundrede benytter sig af denne mulighed for at støtte det Krishnabevidste arbejde i Danmark. Et stort tak til alle for det.

Desværre kan nogle af ISKCON’s sponsorer i år opleve at skulle betale noget af deres fradrag tilbage på grund af en fejlindberetning til Skattevæsenet fra
ISKCON’s side. ISKCON har lov til at indberette to slags støttebeløb, nemlig løbende ydelser og almindelige gaver. Løbende ydelse betyder, at donorer kan fradrage støttebeløb på op til 15 procent af deres indkomst, imens fradraget for almindelige gaver er fastlagt til omkring 16.000 kr. årligt.

ISKCON har igennem nogle år indberettet mange faste gavebeløb som løbende ydelser, men Skattestyrelsen har gjort opmærksom på, at det er forkert. For at kvalificere til at kunne fradrage sin støtte som løbende ydelse skal en donor kontraktligt forpligte sig til at give en fast løbende årlig ydelse over minimum ti år. Sådanne kontrakter har ISKCON ikke med nogen af sine støtter, selv om mange har givet faste beløb i rigtig mange år og fortsætter med at gøre det. Det betyder, at alle indberetningerne, der er blevet angivet som løbende ydelser, nu er blevet ændret til almindelige gaver.

For de fleste har dette ingen betydning, men de, der har givet beløb til ISKCON på over 16.000 kr. årligt, kan blive påvirket af dette. Man kan også blive påvirket, hvis man har givet donationer til andre fradragsberettigede foreninger, da de 16.000 kr. er et samlet gavebeløb til foreninger. Man kan altså ikke give 16.000 kr. til hver forening og få skattefradrag for det.

Ændringerne berører årene 2019, 2020 og 2021. Vi beklager de gener, dette kan forvolde. Hvis I har nogle spørgsmål angående dette, er I velkommen til at ringe til 4073 6446 eller skrive til lalitanatha@krishna.dk.