Vi starter i dette nummer på en serie om vaisnava-etikette. Vaisnava-etikette er de normer, som en vaisnava lever sit liv efter. Nogle pynter sig med smykker og juveler, men vaisnava-etikette er ifølge Herren Caitanya det, som en vaisnava  smykker sig med.

Vaisnava-etikette udspringer fra sjælens dybeste natur og bevidstheden om hans forhold til Krishna, hvor hver eneste af hans handlinger gøres for at tilfredsstille Krishna, og alle levende væsener og alting respekteres som Krishnas. Vaisnava-etikette gør en vaisnava til en elsket ven af alle.

Serien om vaisnava-etikette er fra en bog af Bhakti Caru Swami (1945-2020), der selv var kendt for at være  den fineste og mest kultiverede vaisnava, man kunne forestille sig. Serien indgår i vores løbende gennemgang af praktiseringen af Krishnabevidsthed, men samtidig er vaisnava-etikette også en del af en vaisnavas videregående uddannelse. Læs mere side 6.

Seriens første del tager udgangspunkt i en samtale mellem Herren Caitanya og Sanatana Gosvami, og derfor er forsidebilledet et maleri fra Deres samtale, der fandt sted over to måneder ved Prayaga.

PS. Hvis du ikke nåede at købe Prabhupadas 125 års jubilæumsmønt, har du nu igen chancen samtidig med, at du kan være med til at støtte aktiviteterne i templet i København. Se side 18. Hare Krishna. Ld.