I forbindelse med at det i år er 20 år siden, vi startede Nyt fra Hare Krishna, har vi brugt lidt tid på at gøre status over vores blad og meditere på, hvad vi kan gøre for at forbedre bladet, glæde vores læsere og tiltrække flere sjæle til Krishna-bevidsthed. Et lille lokalt rundspørge viser, at noget af det, vores læsere sætter mest pris på, er ”de personlige historier”, hvor hengivne fortæller om deres liv og tjeneste i ISKCON, samt hvordan de kom til Krishna-bevidsthed.

Vores septemberudgave er derfor dedikeret til den personlige historie. Eftersom det er Radhastami, Radharanis fremkomstdag den 6 september, har Lalitanatha Dasa oversat en del af et utrolig smukt foredrag med Srila Prabhupada fra Radhastami 1968, hvor han blandt andet forklarer sangen Sri Radhika Stava af Rupa Gosvami.

Som en speciel ofring til Radharani giver vi herefter ordet videre til fire kvindelige hengivne, hvor to er bosat i Sverige og to i Danmark. De har alle viet deres liv til Krishna med vidt forskellige baggrunde og tjenester. Paramesvari Devi Dasi fortæller om sit engagement med at arrangere rejser og retreats for unge hengivne i Europa, Kamala-Priya Devi Dasi fortæller om sin tjeneste med kommunikations- og tværreligøst arbejde i Sverige, Bhaktin Laura fortæller om sin tjeneste med at sy tøj til Deiteterne i København, og sidst, men ikke mindst fortsætter Lalita-Gopinatha Dasi sin beretning om, hvordan hun kom til Krishna-bevidsthed i Australien for snart tre årtier siden.

Forsidebilledet har Paramesvari Dasi leveret. Det er fra hende og de unges Ungarns-tur, som hun fortæller om på side 16.

Glædelig Radhastami og velkommen til ”damernes magasin”. ϑ Jt. Dandaniti Devi Dasi.