Velkommen til Nyt fra Hare Krishnas martsnummer 2022. Som det beskrives i artiklen Vaisnava-paradokset, forsøger vi som moderne Hare Krishnaer at spænde over to tilsyneladende modsætninger.

På den ene side vil vi gerne være ortodokse og loyale over for den urgamle tradition. Samtidigt ønsker vi også at være helt fremme i frontlinien som det virkelige alternativ til den moderne materialisme som fortaler for ideer som reinkarnation, vegetarisme og respekt for alt levende. Døm selv, om det lykkes for os, sådan som det diskuteres af Sankirtana Prabhu på side 9.

I dette nummer bringer vi omsider GBC-resolutionerne for 2021. Mest på grund af covid-situationen er de først blevet offentliggjort nu, næsten et år senere end normalt. På side 14 er der en kort omtale af dem plus et link til GBC’s hjemmeside, hvor man kan læse dem i deres helhed. Da GBC er ISKCON’s øverste styrelse, opfordres alle hengivne i ISKCON til omhyggeligt at læse disse resolutioner, specielt i det omfang, hvor de er relevante for vores liv som hengivne her i Danmark.

På side 15 har vi en vigtig gennemgang af principperne for børnebeskyttelse i ISKCON Danmark. Da vi alle har ansvar for at beskytte medlemmerne af de nye generationer, er det vigtigt at være fortrolig med dem og være med til at opretholde dem imellem os alle. Srila Prabhupada var det bedste eksempel på det, se forsidebilledet.

Hare Krishna. Ld.