Govardhana Puja og Diwali i en coronatid

November er i år en tid med mange festivaldage. Ja, hele måneden er en festival, for årets mest specielle måned, Kartika eller Damodara, starter den 31. oktober og slutter den 29. november.

I denne periode er der også Diwali og Govardhana Puja søndag den 15. november og Srila Prabhupadas bortgangsdag onsdag den 18. november plus flere, der alle står i kalenderen.

Selvfølgelig skal alt dette fejres på en anden måde, end vi plejer. I skrivende stund har vi netop modtaget de nyeste coronarestriktioner, som tilsyneladende bringer det maksimalt tilladte antal, der kan forsamles på én gang, ned til ti personer. Vi skal således være forberedte på at skulle mødes i små grupper eller en enkelt familie eller to ad gangen i et stykke tid endnu. Men det behøver Krishna selvfølgelig ikke at blive mindre til stede af. Følg med på Internettet og Facebook eller ring til templet for at få de seneste opdateringer.

Forsidebilledet er fra Manipur, et oldgammelt vaisnava-kongerige i det nordøstlige Indien, hvorfra vi skriver på side 6. Bemærk den faste køkkenside. Da vi i gennemgangen af, hvordan man praktiserer Krishnabevidsthed hjemme hos sig selv, er kommet til tilberedning og ofring af mad, er de to emner slået sammen til et på side 20. Altså ingen opskrifter på køkkensiden denne gang. Kun en indføring i at ofre mad til Krishna. Ld.