– Af Lalitanatha Dasa –

Forsidebilledet illustrerer denne gang den materielle verdens banyantræ. Det beskrives i Bhagavad-gitas 15. kapitel, at denne materielle verden er som en refleksion af et banyantræ i en sø. Hvad dette betyder, kan man læse nærmere om på side 7, hvor Dandaniti gennemgår Bhagavad-gitas kapitel 15. Det er som altid en interaktiv artikel med ledsagende spørgsmål, som man kan svare på for at komme dybere i forståelsen af Bhagavad-gita.

Vi nærmer os ISKCON’s 50-års jubilæum. ISKCON blev grundlagt i 1966, så vi kommer i det næste år til at skrive meget mere om dette jubilæum, der vil blive markeret i stor stil over hele verden. Disse festligheder er faktisk allerede startet. Vi fortæller i dette nummer på side 5 om det store arrangement, der fandt sted i Kolkata i september i anledning af, at det nu er 50 år siden, at Srila Prabhupada gik alene om bord på Jaladuta for at sejle til New York for at udføre sin åndelige mesters ordre om at sprede Krishna-bevidsthed i Vesten.

Med hensyn til kalenderen for oktober er der ingen festivaler i denne måned. Bemærk dog, at måneden Karttika eller Damodara begynder den 27.10 og fortsætter en måned frem til den 24.11. I hele denne måned tilbeder vaisnavaer Krishna som Herren Damodara, der stjal smør fra Sin mor, Yasoda. Og så kan man også allerede nu forberede sig på Diwali, Govardhana-puja og Srila Prabhupadas bortgangsdag i november.