Gaura Purnima, Rama Navami og Purusottama Masa

Gaura Purnima (Herren Caitanyas fremkomst) og Rama Navami (Herren Ramacandras fremkomst) falder så tidligt i år, at de begge ligger i marts. Den 7. marts er det Gaura Purnima, og Rama Navami fejres den 30. marts.

Da den vediske kalender er en månekalender, rykker månederne gradvist fremad i forhold til solkalenderen. Derfor indskydes der en ekstra måned, Purusottama Masa, i kalenderen hvert tredje år for at justere for denne forskel. I år er der også en Purusottama Masa, der starter den 18. juli og slutter den 16. august. Så selv om Gaura Purnima og Rama Navami falder tidligt, ligger de store dage efter denne måned såsom Janmastami og Radhastami derfor til gengæld relativt sent i år.

Forsidebilledet er af Sri-Sri Gaura-Nitai i København fra Gaura Purnima-festivalen i 2019. Vi håber, at alle igen vil møde talstærkt op den 7. marts i templet i København til en af årets allerstørste begivenheder. Den ’offentlige’ fest starter klokken 16 med kirtana, abhisheka, foredrag om Sri Caitanya Maha-prabhu, Gaura-arati og en stor prasadam-fest. Velkommen og Hare Krishna. Ld.