Siden 2004 har det været traditionen, at den første lørdag i juli er Ratha Yatra-dag i København. Sidste år blev festivalen aflyst på grund af corona-epidemien og den deraf følgende samfundsnedlukning, som stadig kører i et vist omfang.

Indtil det sidste har det været uvist, om der vil blive Ratha Yatra i København i år eller ej. Nu er den gode nyhed, at det bliver der! Ganske vist kommer Parasuramas engelske gruppe ikke til Skandinavien med deres store Ratha Yatra-vogn i år, men templet i Vanløse har fået mulighed og tilladelse til alligevel at afholde Ratha Yatra den 3. juli. På grund af udkaldet i sidste øjeblik bliver arrangementet dog mindre i det ydre, men det bliver ikke nødvendigvis mindre af den grund. For eksempel vil Ratha Yatra-vognen kun være en ombygget Christinia-cykel med en 2,5 meter høj kuppel og ikke en “rigtig” vogn. Til gengæld giver det mulighed for at køre den op og ned ad Strøget, hvilket gør, at vognen og Herren Jagannatha kan blive set af mange flere tusinde mennesker, end det ellers ville være tilfældet.

Programmet er som følger:

Klokken 13: Afgang fra Meldahlsgade ad Vesterbrogade mod Rådhuspladsen og Strøget. Harinama op og ned ad Strøget indtil kl. 15.

Klokken 15: Kirtana på Nytorv med prasadam-smagsprøver, så længe Herren Jagannatha vil have det.

Mød talstærkt op – det bliver en festlig dag.