Fredag den 9. september er det Radhastami, Srimati Radharanis fremkomstdag. Srimati Radharani er Krishnas største hengivne og samtidigt Hans egen indre glædesenergi, der har den evige form som Hans mest fortrolige elskerinde. At tilbede og fejre Sri Radha er ifølge acaryaerne endnu vigtigere end at tilbede Krishna, for kun ved Srimati Radharanis nåde kan man opnå Krishnas lotusfødder. 

radha_krishna1

Srila Bhaktivinoda Thakura skriver i Gitavali:

“Den, der ikke har haft held til omhyggeligt at tilbede Sri Radhikas lotusfødder, hvor al lykke bor, den, der ikke har søgt tilflugt i Vrindavanas transcendentale bolig, der er smykket med lotusblomsten Radha, den, der i dette liv ikke har plejet omgang med Radhikas hengivne, der er fulde af visdom og kærlighed til Radhika – hvordan vil en sådan person nogensinde opleve lykken af at bade i havet af Herren Syamasundaras eksempelløse glæder?

Forstå opmærksomt dette. Sri Radhika er madhurya-rasaen, parforholdets stemnings, lærer. Man skal diskutere Radha-Madhavas madhurya-prema og meditere på den. Den, der værner om Srimati Radharanis lotusfødder, opnår Madhavas lotusfødder, der er som uvurderlige juveler. Uden at søge tilflugt ved Radhas lotusfødder kan man aldrig møde Krishna. De vediske skrifter erklærer, at Krishna er Sri Radhas tjenestepigers ejendom. Opgiv hustru, sønner, venner, rigdom, tilhængere, spekulativ viden og alle materialistiske aktiviteter. Bliv blot absorberet i skønheden