I Caitanya-caritamrita, Madhya 22.128, forklarer Sri Caitanya Mahaprabhu, at blandt alle hengivne praksisser er fem de mest kraftfulde.

HH Kadamba Kanana Swamis liv var en ideel illustration af alle disse fem særdeles kraftfulde grene af bhakti: sadhu-sanga (omgang med vaisnavaer), nama-kirtana (sang af de hellige navne), bhagavata-sravana (lytte til Srimad-Bhagavatam), mathura-vasa (bo i den hellige dhama) og sri-murtira sraddhaya sevana (tjene Herrens Deitetsform med tro).

Lige fra begyndelsen af sin rejse på vejen til Krishnabevidsthed i 1978 fandt Maharaja beskyttelse i Sri Vrindavana Dhama, hvor han gjorde tjeneste indtil 1984 og dermed eksemplificerede Mathura-vasa, ophold i den hellige dhama.

I 1985 flyttede Maharaja til Sri Dhama Mayapur, hvor han overså opførelsen af Srila Prabhupadas pushpa samadhi. Umiddelbart derefter vendte Maharaja tilbage til Vrindavana for at gøre tjeneste som tempelpræsident indtil 1995. Maharaja fortsatte med at give sin tjeneste til og ledelse af projekterne i Vrindavana og Mayapur hele livet igennem og tjente således trofast Sri-Sri Radha-Syamasundara and Sri-Sri Radha-Madhava (sri-murtira sraddhaya sevana).

Maharaja viede sig herefter til at dele gaverne fra de hellige dhamaer med de lidende sjæle ved uophørligt at rejse over hele verden. Igennem sit livslange studium af Srila Prabhupadas bøger havde Maharaja en indsigt i sastra, som han var i stand til at videregive med dyb overbevisning, skarpsindige iagttagelser og en charmerende fornemmelse for humor og delte således alle frugterne af sin bhagavata-sravana, meditation på Srimad-Bhagavatam.

Og hvem blandt os er ikke nærmest blevet henført til en anden dimension af Maharajas melodiøse kirtanaer, der tog én fra dyb meditation til energisk ekstase og hele tiden inspirerede én til at synge mere og mere? Nama-kirtana (sang af de hellige navne), når det er bedst! Han fejrede tilmed sin vyasa-puja ved at tage alle de hengivne på en mange timer lang harinama på Kongens Dag i Amsterdam.

Igennem alle disse årtier med uophørlig tjeneste forblev Kadamba Kanana Swami en ydmyg og tilgængelig velønsker af hengivne verden over, unge såvel som gamle. Han både gav og modtog sadhu-sanga (selskab med vaisnavaer) med kærlighed og hengivenhed. Han vandt hjertet på tusinder og ledte dem til at søge tilflugt i den hengivne tjenestes proces.

Kadamba Kanana Swami var en utæmmelig kraft, der overvandt ufattelige udfordringer for at udbrede Srila Prabhupadas mission. Uanset hvad forhindringen var, banede Maharaja sin vej fremad med sin dybe overbevisning, sine opløftende klasser og sine verdensberømte kirtanaer. På samme tid havde Maharaja en skarp intelligens, med hvilken han tjente Srila Prabhupadas mission som leder og rådgiver på ISKCON’s vigtigste projekter fra Vrindavana og Mayapur til New York City og hjalp hundredvis af hengivne med at få det bedst mulige ud af deres tjenester.

Det er virkelig sjældent at finde sådan en mangesidet personlighed, der på samme tid er dybt tankefuld, en dreven leder, fast forankret i sadhana og sastriske studier, eksemplarisk i hver gren af bhakti og elsket af så mange.

Da Maharaja blev diagnosticeret med uhelbredelig kræft, vendte han straks tilbage til der, hvor hans åndelige rejse begyndte og søgte tilflugt i Sri Vrindavanas hellige bolig. Måske for første gang i vaisnava-historien tillod Maharaja fællesskabet af hengivne bogstaveligt talt at være sammen med ham, mens han forberedte sig på dødsøjeblikket og underviste os i de essentielle lektioner i disse fem grene af bhakti, der vil vise sig at være uvurderlige for os alle, når vi skal stå over for den endelige prøve.

I de sidste dage af sin manifesterede tilstedeværelse blandt os demonstrerede Maharaja det højeste eksempel på beslutsomhed om at søge tilflugt i den Krishnabevidste proces. Han forblev forankret i sit japa-løfte til sidste øjeblik og forlod denne verden til en øredøvende kirtana under Sri Girirajas barmhjertige blik i selskab med sin åndelige mester, HH Jayadvaita Swami, og vaisnavaerne i Sri Vrindavana Dhama.

Vi beder til, at denne lykkebringende bortgang kan give os alle trøst i savnet efter vores kære Kadamba Kanana Maharaja. Maharaja udtrykte selv en sådan overbevisning og glæde i viden om, at døden blot er et skift i tjeneste, en mulighed, som han var lige så begejstret over som over alt andet.

Vi beder specielt for Maharajas disciple, at de må finde beskyttelse og tryghed i de hellige navne, Srila Prabhupadas bøger, de hengivnes selskab og tjeneste til Hans Guddommelige Nådes mission, sådan som Maharaja selv var eksemplet på. Forstå, at på vegne af HH Kadamba Kanana Maharaja tilbyder vi jer vores fulde støtte og kærlighed.

GBC vil for evigt være Maharaja taknemmelig for hans utallige tjenester til ISKCON.

HH Kadamba Kanana Swami ki jaya!

Srila Prabhupada ki jaya!

Ananta koti vaisnava vrinda ki jaya!

Jeres tjenere i GBC’s forretningsudvalg,
Revati Raman Dasa, Guru Prasad Swami og Tapana Misra Dasa