Af Lalitanatha Dasa

Livet og sommeren skrider fremad i Nørre Vedby på Nordfalster til, hvad nogle af os drømmer om er spiren til en Hare Krishna-landsby med et fællesskab med hengivne i landlige omgivelser med selvforsyning og praktisering af Krishna-bevidsthed med plads til unge og gamle, familier og børn osv. 

På de 5.500 m2 på Vigvej 62 vokser afgrøderne allerede ihærdigt. Igennem foråret frem til nu er der indtil videre blevet høstet rabarber, salater, radiser, frisk koriander, grønkål og sortkål, og fra juli vil det sandsynligvis, medmindre der sker et eller andet helt uforudset, blive eksplosivt suppleret med broccoli, spidskål, ærter, gulerødder, rødbeder, kartofler, squash, tomater, agurker og bønner, der alle er lige på trapperne. Har man lyst til at nyde godt af disse helt friske produkter, kan man enten aflægge et besøg på stedet eller holde sig til i templet i Vanløse, hvor der vil være mulighed for flere gange om ugen at købe af disse friske grønsager fra Falster.

For nærværende bor der to hengivne i Nørre Vedby, Amala Bhakta Prabhu og Bhakta Henrik, og en tredje overvejer nu seriøst også at slå sig ned der. Over de seneste uger har flere familier været omkring og se på mulige steder på egnen uden at beslutte sig for noget endnu. Blandt de muligheder, der er for at etablere sig her til en meget overkommelig pris, er der lige nu fire huse til salg i selve Nørre Vedby plus et hus med en unik placering ved vandet og dæmningen ved Vålse Vig en kilometer fra landsbyen. Priserne går fra 995.000 helt ned til 495.000 kr., så det skulle være overkommeligt for mange. I hvert fald tre af husene er flexboliger, så man kan også eje dem uden at være tvunget til at skulle have adresse der.

Fra en arbejdsdag i maj, hvor der hakkes rødbeder og gulerødder, mens træerne blomstrer under en blå himmel.

 

Netop sat til salg i Nørre Vedby til 495.000 kr., et lille ældre hus på 100 kvm. og 900 kvm. grund.