Der er to nye danske bøger på vej til udgivelse inden december. Den ene er den nye oversættelse af Bhagavad-gita, der har været undervejs i snart ti år. Srila Prabhupadas oversættelse og forklaring af Bhagavad-gita spiller en helt central rolle blandt Hare Krishnas hengivne verden over. Bogen er utvivlsomt hans kendteste værk og den vigtigste bog for alle hans disciple, granddisciple og tilhængere generelt, så det er med stor spænding og forventning, at den nye oversættelse omsider udkommer.

Den anden bog er en ny oversættelse af en af Srila Prabhupadas små bøger, Hinsides fødsel og død (oversat fra Beyond Birth and Death), en fin lille introduktionsbog til Krishna-bevidsthed. Den bygger på en række foredrag over kapitel 2 og 8 med Srila Prabhupada fra den første tid i New York (omkring 1966). Den er baseret på noter, som hans discipel Hayagriva Dasa tog under Prabhupadas foredrag, og har altid været en meget populær introduktionsbog, der forklarer forskellen på sjælen og kroppen, og hvordan sjælen kan blive fri, lykkelig og sætte sig ud over fødsel og død gennem hengiven tjeneste til Krishna.

Begge bøger udkommer efter planen sidst i november. Et forslag: Begge bøger er oplagte som julegaver til venner og familie, der er en lille smule åbne over for Krishna eller bare kan lide filosofi og god læsning.

BG_Farve