Som optakt til december og det årlige marathon i distribution af Srila Prabhupadas bøger er der kommet to nye bøger på dansk. Begge er oversat fra engelsk og ligger i den økonomisk overkommelige del af skalaen.

Den ene er en oversættelse af The Hare Krishna Challenge, der på dansk har fået titlen Sund fornuft. Det er en samling af 26 samtaler, som Srila Prabhupada havde med disciple og andre personer såsom repræsentanter for FN, kristne præster, Indiens ambassadør i Stockholm m.fl. Samtalerne blev oprindeligt bragt i Back to Godheads faste spalte Srila Prabhupada Speaks Out og blev samlet til en bog i 1990 af Bhakti-Vikas Swami.

Bogen viser Srila Prabhupada fra hans skarpe side som en eminent samfundskritiker af den moderne verden. Han taler om krig, overbefolkning, forurening, teknologi, arbejdsløshed, sex, abort, religion, reinkarnation, dyreslagtning, vegetarisme, samfundsrevolution og meget andet. Bogen er forfriskende provokerende og kontroversiel med Krishna-bevidste konklusioner, der ikke er til at komme udenom.

Bogen er på 128 sider og indbundet. Den kan fås igennem templet i København såvel som bestilles over www.krishna.dk. Prisen er 40 kr. plus eventuel forsendelse.

Den anden nyudkomne bog hedder Yoga – Den højeste fuldkommenhed og er en oversættelse af The Perfection of Yoga. Den bygger på en serie lektioner, som Srila Prabhupada gav over Bhagavad-gitas sjette kapitel. Det er en rigtig god introduktionsbog til Krishna-bevidsthed, hvor Prabhupada forklarer, hvordan formålet med yoga er mere end bare nogle siddestillinger og vejrtrækningsøvelser, og hvordan yoga i sidste ende fører til udvikling af et kærlighedsforhold til den Højeste. Det er en lille hæftet bog på 64 sider, der koster 30 kr. plus eventuel forsendelse.

Begge bøger er oplagte julegaver til dem, der er en lille smule filosofiske, nysgerrige eller bare glade for at dyrke yoga.

PS. Husk, at i forbindelse med ISKCON’s 50-års jubilæum opfordres alle fortsat til at uddele 50 af Srila Prabhupadas bøger på den ene eller anden måde i løbet af året. For jer, der ikke har gjort det endnu, kunne en måde jo være at anskaffe jer 50 af disse nye bøger og give dem væk inden årets udgang. Hvis man er interesseret, åbner der sig også mulighed for mængderabat. Forhør nærmere med templet om dette.

skaermbillede-9

skaermbillede-10