Af Mayapriya Devi Dasi

I en ny bog, A Bond of Love, der er udgivet af Bookwrights Press, mindes Srila Prabhupadas døtre deres oplevelser med deres åndelige mester.

“Da jeg sad på bagsædet i en taxa med en nær Gudsøster i Mumbai en efterårsaften i 2008, diskuterede vi det tilsyneladende evige emne om gnidningen mellem kønnene. Jeg tav et øjeblik for at reflektere over en særlig dejlig hændelse, hvor Srila Prabhupada satte dette emne i perspektiv, sådan som det blev gentaget af min Gudsøster. ”Mændene trænger til at høre dette!” udbrød jeg. Så rettede jeg mig selv ved at tilføje: ”Vi har alle brug for at høre dette, mænd og kvinder! Men stadigvæk er spørgsmålet: Hvordan bliver kvindernes stemme hørt?”

Dermed blev frøet lagt til ideen om en bog med erindringer af Srila Prabhupada fra hans initierede åndelige døtre.” —Malati Devi Dasi

Det var en ide, der fik sit eget liv. Nu tolv år senere har det enorme projekt omsider båret frugt og blev ofret til Srila Prabhupada på hans 124. års fremkomstdag. A Bond of Love: Srila Prabhupada and His Daughters er en bog på 600 sider med erindringer, der er skrevet af hans åndelige døtre. Over 300 vaisnavier har bidraget til bogen. Det inkluderer både minder om deres udvekslinger med Srila Prabhupada, såvel som hvordan han påvirkede deres liv.

Formålet med A Bond of Love er at dokumentere Srila Prabhupadas udvekslinger med hans kvindelige disciple til gavn for nuværende og fremtidige medlemmer af ISKCON såvel som for enhver, der er interesseret i at vide mere om vores elskede åndelige mester, og hvordan han dybt og personligt påvirkede sine elskede kvindelige disciple, sine åndelige døtres, liv.

Udgiverne håber at opnå følgende:

  • Sikre sig, at Srila Prabhupadas kvindelige stemmer bliver gemt til fremtiden.
  • Vise, hvordan hans kvindelige disciple stærkt mærkede Srila Prabhupadas typiske kærlighed og omsorg.
  • Give kendskab til instruktionerne og undervisningen, som Srila Prabhupada gav til sine kvindelige disciple.
  • Vise, at Srila Prabhupada havde lige megen kærlighed og hengivenhed til både sine mandlige og kvindelige  disciple og gav begge behørig respekt og anerkendelse for den tjeneste, de gjorde med kærlighed.
  • Vise, hvordan Srila Prabhupada hævede sig over begrænsninger fra fysisk alder, tid, sted og verdslige sociale sædvaner, når han overførte standarden fra de urgamle læresætninger og inkluderede kvindernes deltagelse i sin verdensomspændende mission.

Mange af Srila Prabhupadas døtre har arbejdet på bogen inklusive Malati Devi Dasi, Visakha Devi Dasi, Mayapriya Devi Dasi, Pranada Devi Dasi, BBT-redaktør Kaisori Devi Dasi, Anundhari Devi Dasi, Dinadyadri Devi Dasi såvel som granddøtre som Gokula Priya Devi Dasi og Gandharvika Keli Devi Dasi m.fl.

Bogen er et inspirerende tilbageblik, der viser, hvordan hans kvindelige disciples bånd af kærlighed til deres guru aldrig blev forstyrret, alt imens deres liv udfoldede sig på talrige måder. Læserne bliver hurtigt trukket ind i de hjertevarmende minder fra disse kvindelige disciple. Imens A Bond of Love vil være oplysende og opløftende for hengivne af Srila Prabhupada, er den også et interessant sociologisk studie af tankegangen hos unge kvinder sidst i 1960’erne – hvorfor de valgte Krishna-bevidsthed, og hvordan de, der valgte denne åndelige vej, begik sig de næste 50 år.

A Bond of Love (ISBN 1-880404-29-4 paperback; ISBN 1-880404-30-0 ebook, 598 sider) er udgivet af Bookwrights Press, se https://www.bookwrightspress.com/wp1/product/a-bond-of-love/. Prisen er $19.95 for papirudgaven og $9.95 for ebogen. Overskuddet fra salget går til ISKCON Vaishnavi Ministry. Bogen kan også købes via Amazon.

Se også omtalen på ISKCON News: https://iskconnews.org/new-book-a-bond-of-love-srila-prabhupadas-daughters,7453/.