Af Lalitanatha Dasa

Mange af jer kender udmærket den tyske Prabhupada-discipel Nikhilananda Prabhu, der jævnligt har besøgt Danmark sammen med sin hustru Vrinda Devi og tit opholdt sig her nogle uger hvert eller hvert andet år. Det var også planen, at de skulle være kommet lige før nytår. Imidlertid blev besøget aflyst, da Nikhilananda omkring jul blev diagnosticeret med en stor hjernesvulst og blev opereret for den i januar måned.

Hans situation er stadig alvorlig, men ikke uden håb. I et brev den 8. februar brev fortalte han om sin situation:

” … Hjernesvulsten, der fyldte en stor del af den midterste højre side af min hjerne, blev næsten helt fjernet i en tre timers operation på universitetshospitalet i Regensburg den 9. januar. Mirakuløst fik min kone lov til at være hos mig på hospitalsstuen og sørge for mine åndelige behov. Vi var sammen på hospitalet i omkring tre uger, hvor jeg fik intensiv behandling dagligt. For nogle dage siden fortalte lægerne os, at laboratorierne, der undersøgte vævet i svulsten, fandt den et kompliceret tilfælde, så de endelige resultater (histologi) kommer først om et par uger. Mit syn og min hørelse er normal, men svulsten ser ud til at have skadet nogle nervebaner. Venstre arm og ben er helt lammet.

Den nøjagtige behandling afhænger af resultatet af histologien, men lægerne mener, at sandsynligvis skal jeg have kemoterapi i kombination med stråling for at fjerne de sidste rester af svulsten. Lige nu har min kone og jeg fået lov til at komme tilbage til vores hjem, som vi har lavet om til en plejestation. Vi har lejet ting som en hospitalsseng billigt i et år. Det kommer sikkert til at tage mindst flere måneder for at få min krop og mit stofskifte ordentligt i gang såvel som at gennemgå alle de nødvendige behandlinger.

Vi var bekymrede i begyndelsen, for vi havde ingen sygeforsikring eller penge til at betale for noget som helst. Men igen mirakuløst lavede nogle hengivne en spontan indsamling, og det tyske Landsråd og nogle ældre hengivne opfordrede til solidaritet. Ved deres årsagsløse nåde, bønner og bidrag viste det sig sidste uge, at vi allerede har til mindst 30 procent af de samlede forventede omkostninger til behandlingen, og nu ser det ud til, at næsten 60 procent af de samlede udgifter er dækket.

Hele denne uventede solidaritet rører vores hjerter og viser os endnu engang, at ISKCON’s hengivne er enestående. Det er i nød, at man kender sine venner. Nogle af mine gudsbrødre har også gjort meget for at opmuntre mig. Det virker, som om dette tilfælde har bragt os en lille smule tættere sammen og bragt det bedste ud af os alle. Jeg beder kun til, at jeg fortjener deres tillid til mig ved at bevare en fortrøstningsfuld ånd og forsøge alt, jeg kan, for at blive rask. Jeg føler dybt inde i mig selv, at jeg stadig skal gøre tjeneste ved at prædike i dette liv, hvis Krishna ønsker det. Jeg har helt sikkert ikke bidraget og tjent nok. Jeg er nødt til at rense mig selv for mit enorme falske ego og andre forureninger …”

Nikhilananda Prabhu afsluttede sit brev med at bede om tilgivelse for alle de forseelser, han måtte have begået, og bad os hilse alle danske hengivne.

Hvis nogle af jer, der læser dette, føler jer inspirerede til at give et bidrag til Nikhilanandas videre behandling, kan Nyt fra Hare Krishna (lalitanatha@krishna.dk) formidle kontakten til ham.