Den 14. februar 2019 døde Michael Karlsson efter længere tids sygdom og kræft. Han forlod kroppen til lyden af Hare Krishna-mantraet, der på hans eget ønske blev reciteret ind i hans øre, mens han gik bort. De, der var hos ham den sidste tid, beskriver, hvor afklaret og fredfyldt han var i sine sidste dage i denne verden.

At hans tanker var hos Krishna i dødsøjeblikket, betyder også, at han nu er hos Krishna på en eller anden måde. Som Krishna siger det i Bhagavad-gita (8.5): ”Den, der på dødstidspunktet, hvor han forlader sin krop, udelukkende husker på Mig, opnår øjeblikkeligt Min natur. Om det hersker der ingen tvivl.”

Michael kom i kontakt med Hare Krishna omkring slutningen af 1980erne og var en del af kernen af de københavnske hengivne de efterfølgende ti år. På grund af personlige omstændigheder var han senere hen ikke så meget en del af, hvad man kan kalde det meget offentlige eller synlige Hare Krishna i København. Men han glemte aldrig Krishna og Srila Prabhupada og fortsætte med at sprede Krishna-bevidsthed og hengivenhed omkring sig, hvor han end var.

På billedet ses Michael nogle dage kort før sin død. Han efterlader kone, datter og to børnebørn.