Af Radhanatha Swami

Det blev omtalt i sidste nummer af Nyt fra Hare Krishna, at den canadiske tennisstjerne Peter Burwash, der var en stor tilhænger af Srila Prabhupada, var gået bort. I den forbindelse fortæller Radhanatha Swami en interessant historie om Peter Burwash:

”Lad mig dele en hjertevarmende historie, som Peter Burwash engang fortalte mig i Vrindavana. Peter Burwash er den berømte canadiske tidligere tennismester. Han mødte engang Srila Prabhupada i Toronto. De havde en lang samtale om ét punkt: ”Hvordan driver man forretning for Krishna?” Baseret på, hvad han tog til sig fra Srila Prabhupada, har han siden da afholdt seminarer over hele verden for virksomhedsledere, regeringsrepræsentanter osv., hvor han forklarer principperne, som Srila Prabhupada lærte ham om administration og ledelse.

Han rejser hele verden rundt og tjener 5.000 $ i timen. For et par år havde han travlt med seminarer 300 dage om året. Men denne store mand fortalte mig om et af højdepunkterne i hans tenniskarriere, en kamp, som han tabte, men som var langt mere hellig, kostbar og mindeværdig end alle de mesterskaber, han nogensinde vandt. Det var i finalen i en mesterskabsturnering. Millioner af mennesker sad klistret til fjernsynsskærmen. Titusinder var til stede på stadionet. Det var den sidste serv. Han sagde til sig selv: ”Der, hvor du stiller dig, afgør, om du taber eller vinder.” Han kunne se den perfekte position, hvorfra han kunne slå sin modstander, men nogle myrer kravlede der. Så han stillede sig lidt længere væk, mens millioner af øjne, der betragtede ham, undrede sig: ”Hvad laver han? Han kommer til at tabe. Hvorfor står han der?” Ganske rigtigt kom bolden til ham, og han kunne ikke nå den. Han tabte. Han tabte mesterskabsturneringen, mens millioner så på, fordi han ikke ville træde på en myre. Det hentede han fra Srila Prabhupadas undervisning. Han fortalte ufortrødent: ”Jeg fortryder ikke dette tab. Jeg fornemmede da, at jeg havde glædet Srila Prabhupada, og det var vigtigere for mig end at vinde turneringen.” Han er ingen initieret hengiven, men han har tro. Virkelig initiering ligger i hjertet. Vi reciterer gayatri og andre mantraer. Vi læser alle former for esoteriske bøger. Men har vi den form for medfølelse, som denne tennisspiller udviste?