Gaura Purnima

Nyt fra Hare Krishna er tilbage igen, efter at vi sprang februar 2019 over. På redaktionen var vi bortrejst i to uger, som vi tilbragte i Alachua, Florida, der har et stort samfund af hengivne. Bhaktivedanta Institute afholdt også en stor konference om bevidsthed i nærliggende Gainesville med deltagelse af folk både inden for og uden for ISKCON. Artiklen på side 14 blev givet som en præsentation på den konference.

Den store begivenhed i marts er Gaura Purnima, Herren Caitanya Mahaprabhus fremkomst. Herren Caitanya er Krishna Selv, der kom for 500 år siden som en stor hengiven og spredte sangen af Hare Krishna over hele Indien. Den moderne Hare Krishna-bevægelse er en direkte udløber af Hans oprindelige bevægelse. I den anledning bringer vi en biografi over Hans liv af Srila Bhaktivinoda Thakura fra 1896. Biografien er en klassiker. Den bringes i to dele, hvor første del kan læses på side 6.

Køkkensiden bringer også en fortælling om Herren Caitanya på side 20.

Billedet på forsiden er forsiden fra Srila Prabhupadas bog Krsna the Reservoir of Pleasure, der bringes i oversættelse i Nyt fra Hare Krishna over tre gange. På side 3 starter den anden del af oversættelsen.