Af Svayam Bhagavan Kesava Swami

Da jeg kørte på de snoede veje i det sydvestlige England i sidste uge, passerede jeg en række golfbaner. Jeg stoppede op for at observere en ældre spiller på vej mod attende hul. Han trådte frem og satte sig på hug for at placere sin skinnende hvide golfbold på den perfekt klippede græsplæne.

Der lå bolden triumferende klar på tee midt i de perfekte grønne omgivelser og blev badet i middagssolen med den kølende aroma af nyslået græs, der beroligede luften. Det var malerisk. Det var at udleve drømmen. Så rejste golfspilleren sig, svingede sin driver og gav bolden et mægtigt slag, som sendte den flyvende ud i horisonten! ”Velkommen til den materielle verden,” tænkte jeg! Livet har sin måde at slynge os ud af vores komfortable position til enhver tid. Forandring er ustoppelig (kan ikke styres), ukontrollerbar (kan forekomme på hvilken som helst måde) og uforudsigelig (kan ske når som helst). ”Hvordan navigerer vi i livet, når det er fyldt med overraskelser uden for vores kontrol?”

Her er tre udtalelser til daglig overvejelse:

1. Justér din forventning – falske forventninger vil medføre store frustrationer. Vi er ikke designet til at styre verden, så bliv ikke overrasket, når tingene ikke går efter planen. Hvis noget kan gå galt, så vil det ske – forvent det uventede. Afmægtig? Egentlig ikke, for den gode nyhed er, at lykken ikke er uden for os. Tilfredshed i livet er ikke baseret på at styre den ydre verden, men snarere på at erobre den indre verden.

2. Acceptér din situation – enhver ydre situation kan bringe indre vækst. Ordentligt fordøjede indtryk og oplevelser vil nære os med styrke, visdom, ydmyghed og kraftfuld indsigt. De uventede hændelser er en del af en overordnet plan for at rekonfigurere vores bevidsthed. Vi skal kun lære at acceptere og stoppe med at kæmpe imod, benægte eller forbande en situation. Vores instinktive reaktion er at give andre skylden, skyde skylden på stjernerne, skyde skylden på regeringen eller skyde skylden på Gud. Når vi skyder skylden på andre, ender vi dog med at forblive den samme.

3. Stræb efter forbindelse – midt i denne uforudsigelige rutsjetur, vi kalder livet, har vi brug for et fast holdepunkt. Ved at rodfæste os i den åndelige virkelighed lærer vi at se livets hændelser som en del af evigheden. Hvad end der sker, succes eller fiasko, ris eller ros, opture eller nedture, forbliver vores åndelige forankring uskadt og uberørt. Denne forbindelse er kendt som ”yoga”, en proces, der vil forbinde os med hjemmebasen igen.

Lad mantraet blive en del af dig: justér din forventning, acceptér din situation og stræb efter forbindelse.