Af Mahabhavi Dasa 

 I december måned har mange hengivne været på gaden og solgt Srila Prabhupadas bøger over hele verden. Mange historier kan fortælles derfra. Her beretter Mahabhavi Dasa om en oplevelse, han havde i en lufthavn i Norge.

Under Prabhupada-maratonet her i december 2021 sad jeg i et fly på vej til Ålesund, en by på Norges vestkyst. Bøgerne, jeg skulle bruge til distribution, var allerede blevet sendt til byen med posten, så jeg bragte kun nogle ekstra bøger, der kunne være i min håndbagage. Jeg havde ikke været ude at flyve, siden covid startede, og jeg var lidt nervøs over flyveturen. Imens vi fløj, annoncerede piloten pludselig, at der var nogle tekniske problemer, og vi var nødt til at vende tilbage til lufthavnen, hvorfra vi var kommet. Det var første gang, jeg var i et sådant lille fly, og jeg var en smule nervøs, men landingen gik godt. I lufthavnen gav personalet os en ny billet til en afgang lidt senere samme dag. Vi fik også alle nogle penge til at købe mad i lufthavnen for.

Imens jeg ventede på den nye afgang, besluttede jeg mig for at forsøge at distribuere nogle af de ekstra bøger, jeg havde med i min håndbagage (45 bøger). Med covidmaske på og bøgerne i hånden henvendte jeg mig til alle slags folk. Alle var meget åbne. Så mange folk var glade for at møde mig og tog gladelig nogle bøger med sig. Jeg fik også kontaktinformation fra de mest interesserede.

Da tidspunktet nærmede sig for påstigningen til min nye flyafgang, havde jeg fortsat femten bøger tilbage. Jeg lagde de femten bøger ned i min håndbagage, men da jeg kom frem til gaten, var den allerede lukket. Jeg havde byttet om på boardingtiden og afgangstiden! Jeg troede, jeg kom til boardingtidspunktet, men det var faktisk afgangstidspunktet, så jeg fik ikke lov til at komme ombord på flyet. Jeg kom for sent.

Efter at have forklaret min situation og undskyldt, at jeg kom for sent, fik stewardessen medlidenhed med mig og gav mig igen en ny billet til et endnu senere fly såvel som flere penge til mad. Igen måtte jeg vente på mit fly. Igen købte jeg nødder og saft for mine lufthavnspenge. De sidste femten bøger var fortsat der i min håndbagage, så jeg besluttede også at distribuere dem – med stor succes. Folk var taknemmelige, og jeg fik nye kontakter. Jeg var glad og fornemmede, at jeg havde haft en produktiv dag. Jeg var bare forbavset over, hvordan tingene var gået den dag. Det hele virkede så veltilrettelagt for distributionen af de bøger, jeg havde bragt med mig.

Param vijayate sankirtanam!

Jeres tjener Mahabhavi Dasa fra Norge