Templet i København har i denne måned besøg af Jahnu Dasa, en af de tidlige danske Hare Krishna-hengivne fra begyndelsen af 1980’erne. Han har i mange år boet fast i Sridhama Mayapur i Indien, hvor han bl.a. bruger tid på at skrive og debattere med forskellige mennesker om Krishna-bevidsthed. Det er blevet til flere tusinde artikler igennem årene. Han har delt tre af dem med Nyt fra Hare Krishna.

— men, men der kræves ingen magi for at skabe liv. Det er en helt naturlig proces. Hvis du spørger mig om, hvad der helt nøjagtigt menes med en naturlig proces, så har jeg ingen ide om det. Jeg kalder det bare en naturlig proces, så det lyder mere videnskabeligt, og for at narre kreationister til at tro, at jeg ved, hvad jeg taler om.

De stakkels religiøse fanatikere behøver en eller anden magisk, usynlig sagnfigur oppe i himlen til at forklare naturen, men mig? Glem det, jeg behøver ikke magi til at forklare naturen, for det er alt sammen naturlige processer.

Ser du, først var der et punkt – jeg kalder det en singularitet, for at det skal lyde mindre latterligt. Jeg fantaserer, at det er et punkt, der indeholder alt stof, al tid og rum, så man behøver ikke spekulere på, hvad der var uden for punktet, fordi der var ingenting uden for punktet – intet rum, ingen tid, intet stof, ja, faktisk ingenting. Forstår du? Der var kun et punkt, og fra dette punkt kom der så et univers ud, sådan puf ved en ren tilfældighed. Det skete simpelthen bare. Forstår du? Ingen magi involveret. Det er en helt naturlig proces, og som vi ved i dag, er naturlige processer meget videnskabelige.

Jeg vil ikke begynde at forklare, hvad der skete med de naturlige processer, efter at universet poppede ud af et punkt, og hvordan materien skabte liv fra kemikalier, som derefter blev til en amøbe, der gennem utallige mutationer så blev til et menneske, som derefter lærte at tale. Du skal ikke bekymre dig om disse irriterende detaljer. Alt, hvad du behøver at forstå, er, at det er fuldstændigt naturligt og videnskabeligt, og at det skete over lang, lang tid. Det er det eneste, du behøver at vide.

Og du skal slet ikke bekymre dig om, at ingen med en fungerende hjerne tror på, at verden skabte sig selv ud af en bunke kemikalier. Glem det faktum, at de mest prominente og brillante videnskabsfolk støtter ideen om ID – Intelligent Design – simpelthen fordi det giver mere mening. Det er helt betydningsløst. Du skal heller ikke bryde dig om, at du ikke ved, hvad en naturlig proces faktisk indebærer. Du skal bare recitere det som et mantra:

– naturlig proces, naturlig proces, naturlig naturlig, proces proces –

– ingen magi, ingen magi, magi magi, ingen ingen –

Kan du mærke, hvor godt det føles?

Den berømte engelske astrofysiker Sir Fred Hoyle udtalte:

”En jordnær og fornuftig fortolkning af kendsgerningerne tyder på, at en hyperintelligens har pillet ved fysikken såvel som ved kemien og biologien, og at der ikke er nogen blinde kræfter, der er værd at tale om, i naturen. De beregninger, man når frem til på basis af kendsgerningerne, er så overvældende, at de giver denne konklusion nærmest uimodsagt.”