Af SB Kesava Swami

Konstant forandring er blevet denne tidsalders grundlæggende tema – følge med på moden, skifte ud i de steder, vi færdes og bor i, udvikle vores mål og opgradere vores udstyr og vores gadgets. Variation er trods alt livets krydderi. Hvis nogle beholder det samme job i mere end ti år, kan de meget vel blive betegnet som kedelige og uambitiøse.

Stabilitet og regelmæssighed er bare ikke værdsat på samme måde. At være ”original” er ikke længere forbundet med at gøre noget autentisk – nu betyder det at gøre noget nyt! Men forbedrer denne konstante justering vores livskvalitet? Efterlader denne massedistraktionens tidsalder os evigt rastløse? Har vi udviklet en kunstig kultur, der leder os væk fra den egentlige kilde til tilfredshed?

Fænomenet med konstant forandring afslører et fejlslagen forsøg på at justere i det ydre for at tilfredsstille vores indre længsel. At lede efter en ”hemmelig løsning” i en materiel variation vil aldrig lykkes, når det handler om at gøre noget ved vores åndelige tomrum, eftersom dyb tilfredsstillelse rækker langt ud over den umiddelbare pirring af sindet og sanserne. Ægte tilfredshed fødes af vores bevidsthedstilstand, og overdreven fokus på det ydre kan aflede os fra dette kardinalprincip. Næste gang, vi føler behov for at ændre vores ”ydre”, bør vi måske stoppe op og overveje, om det virkelig er nødvendigt.

Der er noget smukt ved enkelhed og ensartethed. Med den rette indstilling kan det hjælpe én til at blive mere bevidst, mere opmærksom og mere reflekterende. Når aktiviteter og omgivelser forbliver konstante, åbner det op for unikke muligheder for at investere energi i den kvalitet, det formål og den sindsstemning, man fungerer med. Et simpelt liv med dybe tanker.

Efter at have praktiseret den samme åndelige disciplin og livsstil i en del år nu er jeg begyndt at forstå, hvor meget dybde det kan skabe. Åndelig teknologi er tidløs og ubegrænset. Evig perfekt. Intet behov for opgraderinger, tilføjelser eller justeringer – bare mere opmærksomhed og samvittighedsfuld anvendelse fra min side.