Kartika, der af Krishnas hengivne, vaisnavaer, anses for at være årets helligste måned, falder i år fra den 24. oktober til og med den 22. november. I denne periode er det almindeligt at tage særlige løfter og udføre ekstra åndelige aktiviteter. Normalt tilbedes Krishna i Kartika i Sin form som den lille dreng Damodara, der bandtes af Sin mor for at afholde Ham fra at være uartig.

Alle åndelige og hengivne aktiviteter, der gøres i denne måned, er ekstra lykkebringende og har endnu større virkning. Den faste tradition er at ofre lys til Damodara morgen og aften og synge den smukke Damodarastika i kirtana.

Hengivne i ISKCON bruger også denne måned til at besøge andre hengivne eller venner og bekendte og afholde Damodara-ceremonier hjemme hos dem. I templet i København har Jayanta Govinda Dasa i de seneste år arrangeret mange sådanne programmer rundt omkring i byen hos interesserede mennesker og gør det igen i år. Har I også lyst til at få et besøg af ham eller et par andre hengivne til et dejligt Karttika-program en eftermiddag eller aften? I så fald kan han kontaktes på anumulajagan@gmail.com eller telefon +45 5184 5382.