I juni 2013 fejres bl.a. følgende:

Vrndavana Dasa Thakura

Fremkomst onsdag 5.6.2013 

Se Nyt fra Hare Krishna, maj 2013.

Srila Baladeva Vidyabhusana

Bortgang onsdag 19.6.2013

Baladeva Vidyabhusana fødtes i begyndelsen af 1700-tallet og gik bort i 1768. Baladeva Vidyabhusana er mest kendt for at have forfattet Gaudiya-kommentaren til Vedanta-sutra, Govinda-bhasya. Efter Visvanatha Cakravarti Thakuras bortgang blev Baladeva Vidyabhusana den ledende acarya og skrev en række bøger og kommentarer til vediske tekster og de tidligere acaryaers skrifter. Srila Prabhupada byggede sin Bhagavad-gita som den er over Govinda-bhasya af Baladeva Vidyabhusana.

Ganga Puja

Onsdag 19.6.2013

Dette er bogstaveligt ”Moder Ganges’ fødsel”. Over hele Indien fejres denne festival i ti dage fra amavasya (den mørke månedag) frem til dasami her i måneden Jyaistha.

Srimati Gangamata Gosvamini

Fremkomst onsdag 19.6.2013

Gangamata Goswamini var en bengalsk kongedatter, der forsagede sin kongelige position og slog sig ned i Jagannatha Puri, hvor hun blev en stor prædikant og guru. Hun var berømt for sine forelæsninger over Srimad-Bhagavatam, og mange inklusive kongen af Jagannatha Puri accepterede hende som deres åndelige mester.

Pandava Nirjala Ekadasi

Torsdag 20.6.2013

Dette er årets mest specielle ekadasi, også kaldet Bhima-ekadasi. Bhima, der var kendt som Vrkodara (ædedolken) og for ikke at kunne faste, fik den særlige velsignelse af Krishna, at hvis han blot fastede på denne ene ekadasi, ville det være det samme som at faste på samtlige andre ekadasier året igennem. Vaisnavaer observerer traditionelt total faste fra alt inklusive vand på denne dag.

Panihati Cida Dahi Utsava

Fredag 21.6.2013

Festival til minde om Raghunatha Dasa Goswamis fest for Herren Nityananda og Hans ledsagere, hvor Raghunatha Dasa serverede tusindvis af hengivne ris, frugt og yoghurt.

Snana Yatra

Søndag 23.6.2013

Herren Jagannathas fremkomstdag i Jagannatha Puri. Ifølge Skanda Purana indførte Kong Indradyumna denne badeceremoni, da han installerede Herren Jagannatha for tusinder af år siden.

Mukunda Datta

Bortgang søndag 23.6.2013

Mukunda Datta var klassekammerat til Herren Caitanya og en af Hans største hengivne. Se f.eks. Sri Caitanya-caritamrta, Adi-lila 10.40 og 17.65 og Madhya-lila 11.137-140.

Sridhara Pandita

Bortgang søndag 23.6.2013

Sridhara Pandita var også kendt som Kholaveca Sridhara og var en meget fattig mand. Han levede af at sælge kopper af bananblade, og hans indkomst var næsten ingenting. Herren Caitanya afslørede engang Sin identitet for Kholaveca Sridhara og tilbød ham al den rigdom, han kunne ønske sig. Sridhara fortalte Herren, at han ikke ønskede materiel rigdom, men kun at have at urokkelig tro på og hengivenhed til Herren Caitanya.

Syamananda Prabhu

Bortgang 24.6.2013

Syamananda Prabhu var en af de store åndelige mestre i tiden efter Caitanya Mahaprabhu. Han grundlagde templet Sri-Sri Radha-Syamasundara i Vrindavana. Sammen med Srinivasa Acarya og Narottama Dasa Thakura bragte han de seks Goswamiers bøger til Bengalen. Syamananda spredte specielt Herren Caitanyas bevægelse over hele Orissa.

Vakresvara Pandita

Fremkomst torsdag 27.6.2013

Vakresvara Pandita var Herren Caitanyas hengivne og en stor sanger og danser i Herrens sankirtana-lila. Engang dansede han uafbrudt i ekstase i 72 timer. Da Herren Caitanya tog til Jagannatha Puri, flyttede han med. Han boede i Kasi Misras hus, hvor han indsatte Deiteterne af Radha-Kanta. Han havde mange disciple i Orissa, deriblandt Gopala Guru Goswami, der overtog tilbedelsen af Radha-Kanta. Ifølge Gaura Ganoddesa Dipika var Vakresvara Pandita en inkarnation af Aniruddha, en af Visnus firdobbelte ekspansioner (Vasudeva, Sankarsana, Aniruddha og Pradyumna).